Внимание, "армейци"! Инджов е бизнесмен, а не романтик за ЦСКА


Внимание, "армейци"! Инджов е бизнесмен, а не романтик за ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

4545 1

Юлиян Инджов фактически още не е встъпил в ЦСКА напълно, но направи на пух и прах вероятността да се захваща с "армейците" просто от любов към клуба.

Той иска още в понеделник да вкара свои ревизори, които да видят точния размер на дълговете в акционерното дружество и чак тогава ще реши дали да поеме контрола над клуба заедно с Петър Манджуков, респективно Ивайло Манджуков. Инджов иска да знае какво е състоянието на клуба до 31 март, когато е датата за лицензите на отборите за следващия сезон - б.р.

„Преди да стана част от дружеството, ако то ми позволи, искам да направя финансово-счетоводен анализ. Ако цифритие, които се събощават в публичното пространство са верни, ще влезнем“, сподели той.

„Г-н Томов е главен акционер на клуба и остава. Като цяло мажоритарният пакет акции е заложен към мен и г-н Манджуков. За да си ги върне, трябва да плати дълга до 30 март. Очевидно няма пари да плати и няма да се възползва от тази опция. Не мога да кажа, че не желае да плати“, обясни Инджов пред ТВ7.

До 30 март Александър Томов при всички случаи остава мажоритарен собственик... ако намери на кой да продаде акциите си. "Цифрите, които се тиражират от настоящото ръководство, са едни. Ако те съвпаднат с нашата експертиза, ще се опитам да помогна на ЦСКА. Ако има разлика, не знам какво ще бъде моето решение“, коментира той.

„Единствените проблеми, които могат да възникнат, са, ако излязат много големи задължения на клуба, които аз в близко бъдеще не мога да поема и погася. Също и ако не се намерят партньори клубът ще има проблеми", сподели Инджов.

Той се надява да привлече и други бизнесмени, които обичат спорта, независимо дали са „сини“, „червени“, „зелени“.

Според мен ръководството на тъкъв клуб трябва да остане в ръцете на хора, които са склонни да дават, а не да взимат. Аз смятам да бъда такъв, ако остана“, коментира още евентуалният бос на ЦСКА и сподели, че причината за излизането на г-н Манджуков от проекта са големите разходи, които ЦСКА като футболен клуб има към момента.

"У нас няма футболен клуб, който се самоиздържа. Дори футболният клуб на Кирил Домусчиев едва ли си покрива всички разходи. Може би за последната година ще им излезе баланса. Ние давахме пари на г-н Томов, за да не разтури клуба още към края на 2014 година“, коментира още Инджов

„Нов стадион? Лично аз бих бил доволен, ако всички, които имат вземания към футболния клуб, направят споразумения и опростят една част от задълженията. Аз се ангажирам, че ако ги опростят, да инвестирам тези пари в спортната база. Разбира се, ще използвам и помощта на сдружението „ЦСКА Завинаги", добави той.

„Аз влязох малко случайно в клуба покрай г-н Манджуков. Да, ще направя каквото мога, за да го спася. Надявам се и други да го направят. Още веднъж казвам – г-н Манджуков и аз няма да си търсим парите, които сме вложили досега, ако решим да излезем“, обеща Инджов.

Относно връщането на имотите на ЦСКА очаква и държавата да помагне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички