Венци Стефанов: Не държавата загроби ЦСКА, а ЦСКА държавата


Венци Стефанов: Не държавата загроби ЦСКА, а ЦСКА  държавата
Снимка: БГНЕС

1388 0

Според президента на Славия Венцеслав Стефанов държавата няма вина, че ЦСКА няма д аиграе в "А" група. Стефанов изцяло обвини ръководството на "армейците". Пред bTV босът на Славия коментира и ситуацията около останалите водещи български клубове. 

"Не държавата загроби ЦСКА, а ЦСКА - държавата. За да се стигне до изхвърлянето на "червените" във "В" група, не е виновна държавата, а всички онези, които приемаха различни залози от ръководството на клуба, отлагането на плащанията и пр. Залагаха се марки, емблеми, ниви, какво ли не. Само и само да се запази ЦСКА в "А" група, ама и без петел може да съмне - трябва да се знае това. Как да се запази лиценза с такива задължения? ФИФА и УЕФА имат точни и ясни указания", заяви президентът на Славия.

Относно новото ръководство на ЦСКА той сподели: "Първоначално смятах, че Манджуков ще бъде човекът, който ще "оздрави" клуба. Сега дали Ганчев, или Божков бе по-добрият вариант за ЦСКА, не знам. Мога да кажа, че правилният обаче ще е този, който се справи със задълженията на отбора."

"За Тодор Батков мога да говоря само с уважение. Той положи неимоверни усилия да съхрани Левски и да запази доброто име на клуба. Според мен най-голямата му грешка бе, че допусна феновете в управата. Там не трябват привърженици, а истински специалисти от различни сфери. Витаят приказки в публичното пространство около Делян Пеевски и ДПС. Убеден съм, че "сините" привърженици няма да допуснат участие на ДПС в ръководството на отбора, но  ако Делян Пеевски иска от свое име да дава пари, не виждам нищо лошо" - така Венци Стефанов коментира ситуацията в "Левски".

Стефанов изрази мнението си относно слуховете, че Лудогорец е покровителстван от БФС:

"Несериозни са твърденията, че Лудогорец е покровителстван от БФС и Борислав Михайлов. Киро има пари и не се нуждае от чужда помощ. А и Боби не е човек, който би се поддал на натиск. Да, и на мен не ми е приятно тимът от Разград да е шампион, но това е факт. Предполагам на Левски и ЦСКА - също. Но отборът разполага с финансови възможности и постига целите си", завърши той. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички