Васил Божков става основен акционер в ЦСКА?


Васил Божков става основен акционер в ЦСКА?

2050 0

След месеци на хаос и липса на ясна идея за бъдещето на ЦСКА сега армейците са на път да поставят ново начало с легитимни собственици и ясна отговорност. Влизането на фигура като Васил Божков в собствеността и управлението на армейския клуб несъмнено ще сложи край на спекулациите с нароилите се в последно време ЦСКА-та и тяхната легитимност. Да не забравяме също, че при Божков като собственик и президент ЦСКА печелеше редовно шампионски титли.

След месеци на хаос и липса на ясна идея за бъдещето на ЦСКА, сега "армейците" са на път да поставят ново начало с легитимни собственици и ясна отговорност. Влизането на фигура като Васил Божков в собствеността и управлението на армейския клуб несъмнено ще сложи край на спекулациите с нароилите се в последно време ЦСКА-та и тяхната легитимност. Да не забравяме също, че при Божков като собственик и президент ЦСКА печелеше редовно шампионски титли.
Но не това е най-важното. С влизането на Васил Божков ще приключи неяснотата кой кой е в ЦСКА, кой осигурява финансирането и кой носи отговорността. С влизането на Божков ще приключи и употребяването на марката ЦСКА от лица без ясна идентификация в армейския клуб. Да, това несъмнено е доброто решение за армейците.След месеци на хаос и липса на ясна идея за бъдещето на ЦСКА, сега "армейците" са на път да поставят ново начало с легитимни собственици и ясна отговорност. Влизането на фигура като Васил Божков в собствеността и управлението на армейския клуб несъмнено ще сложи край на спекулациите с нароилите се в последно време ЦСКА-та и тяхната легитимност. Да не забравяме също, че при Божков като собственик и президент ЦСКА печелеше редовно шампионски титли.

Но не това е най-важното. С влизането на Васил Божков ще приключи неяснотата кой кой е в ЦСКА, кой осигурява финансирането и кой носи отговорността. С влизането на Божков ще приключи и употребяването на марката ЦСКА от лица без ясна идентификация в армейския клуб. Да, това несъмнено е доброто решение за армейците.

Едва ли за някого ще е изненада, предвид развоя на последните събития, че единственото ЦСКА, което може да играе във “В” група, е “ПФК ЦСКА” АД - многократен шампион на България и носител на славната футболна история на армейския отбор. И е време да се спрат спекулациите, че някакво друго ЦСКА, нова регистрация на Гриша Ганчев или на който и да е друг щяло да замести армейския клуб в първенството.

"Червените привърженици със сигурност вече са разбрали, че напъните на Ганчев в тази посока нямат за цел да помогнат на ЦСКА, а единствено да създават напрежение по оста ЦСКА - БФС - държавата, поставяйки неизпълними или противоречащи на правилата искания.

Как Ганчев щеше да вкара новоучреденото ЦСКА във “В” група, като дори не го бе регистрирал като член на БФС. И как Ганчев си представяше, че новоучреден клуб ще прескочи зоналните първенства и още повече, как държавата щеше да забрави за натрупаните данъчни задължения. Доста несериозно отношение, за да повярваме, че Ганчев е търсил наистина решение, а не е търсил само провокация към институциите, насъсквайки ултрасите на армейците към крайни действия.

Нека да си зададем тези въпроси и вероятно всеки, който може да мисли, ще стигне до извода, че е време с това да се приключи. Не можеш да искаш от БФС да наруши правилата и ако не го направи, да плашиш служителите там, че феновете ще ги замерват с камъни. ЦСКА заслужава отговорно отношение, защото славният армейски клуб не е някакъв селски отбор от ловешки регион. Време е да се спре експлоатацията с марката ЦСКА от хора, които нямат капацитета да застанат на необходимото ниво.

Дори и към момента финансирането на ЦСКА се осигурява не от Ганчев, а от Инджов, като Ганчев дори не пожела да придобие акции или да влезе в управлението на клуба, или просто казано, не пожела да поеме реална отговорност, защото на него са му необходими само "червените" ултраси. Всичко друго са само празни обещания.

Да си мисли някой, че ЦСКА може да продължи достойно футболния си живот, без да погаси данъчните си задължения, не е сериозно. Това се отнася за всички други клубове, които, макар и трудно, на части или със закъснения, си плащат данъците. Друг вариант няма, всичко друго са евтини номера, на които феновете е време да спрат да вярват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички