Васил Божков казва за ЦСКА в сряда


Васил Божков казва за ЦСКА в сряда

1492 0

Сряда може да се окаже денят "Х" за ЦСКА. За тогава е насрочена срещу между мажоритарния акционер Ивайло Манджуков и Васил Божков. 

“Чухме се по телефона два пъти. Нито веднъж обаче той не показа твърдо намерение да поеме клуба. Готов съм да му прехвърля всичко, стига това да успокои нещата и той наистина да го иска”, обясни Манджуков пред "24 часа" преди да отлети за Узбекистан.

Баща му Петър пък бил в Москва, което забавило плащането на заплатите и евентуално част от дълга към НАП, което да позволи вземането на лиценз за “А” група.

Това е единствената стъпка, която може да спаси клуба в момента. След това може да се върви по няколко пътя, като единият е да се направи търговско дружество, към което да преминат активите на ЦСКА, като сред тях да е и лицензът. Това не е забранено от закона. Пасивите остават към акционерното дружество.

“Работим денонощно по решаването на проблемите. Заради това не отидохме и на общото събрание. Има и по-важни неща от приемането на годишния отчет и промени в управителния и надзорния съвет”, каза още Манджуков.

Според него някои хора много бързали да изчезнат от управлението, което е довело до кризата в ЦСКА.

“С интерес видях и изявлението на Стойчо Младенов. Че всяка неделя палел свещ да има ЦСКА. Явно е вярващ човек. Искам да му напомня и осмата Божа заповед (б.р. Не кради)”, захапа бившият треньор Манджуков. 

В специална декларация той и Милко Георгиев потвърдиха, че ще се разделят с акциите в момента, в който се яви сериозен човек с желание да помага.

В същото време Васил Божков продължи със срещите си. Той се е видял отново с Александър Томов и част от управителния съвет, все още действащ, след като общото събрание не направи никакви промени в ръководните органи на сегашното дружество.

Според отлично информиран източник е имало и разговор с Гриша Ганчев, който също като Божков е един от спряганите за спасители на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички