Валентин Антов подписа първи професионален договор с ЦСКА


Валентин Антов подписа първи професионален договор с ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1219 0

Талантливият 17-годишен дефанзивен полузащитник на ЦСКА Валентин Антов подписа своя първи професионален договор с клуба. Контрактът е за 3 години, съобщава официалният сайт на "червените".

Антов е роден на 9.11.2000 година. През есента на 2007 година започва тренировки в детско-юношеската школа на "армейците". Той се превърна в най-младия капитан в историята на първия отбор, след като получи лентата от Божидар Чорбаджийски в приятелския двубой срещу Вихрен (Сандански) през юли 2015, когато беше едва на 14-годишна възраст. През последвалия сезон Антов записа мачове в турнира за Купата на България и във "В" група, преди да получи тежка контузия, която го извади от терените за 8 месеца.

След завръщането си в игра, Валентин Антов се състезаваше на три фронта - с дублиращия отбор във Втора лига и в юношеските ни формации до 17 и до 19 години. Като капитан на ЦСКА U19 той вдигна трофея в Елитната група през 2017 година. От юни 2017 Антов тренира само с мъжкия отбор.

След като от ранна детска възраст играе на поста централен защитник, в първия тим той е използван като дефанзивен халф. Талантът записа своя официален дебют в Първа лига на 14 април 2018 година срещу Верея при победата с 5:1 на "Армията". Първият мач от евротурнирите, в който талантливият футболист взе участие, беше срещу Рига на "Българска армия", когато започна като титуляр, а в реванша също намери място сред стартовите единайсет на Нестор Ел Маестро. През сезона до момента той игра в седем мача.

Валентин Антов е неизменна част от всички юношески формации на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички