УЕФА глобява нередовен ЦСКА със 100 000 франка


УЕФА глобява нередовен ЦСКА със 100 000 франка
Снимка: БГНЕС

1000 0

УЕФА най-вероятно ще глоби ЦСКА за поредните нередности в клуба, пише "България Днес". Както е известно, "червените" са следени изкъсо от европейската футболна централа и са поставени под мониторинг. Поредната проверка на инспекторите на УЕФА е показала, че въпреки изплащането на голяма част от дълговете към бивши играчи и треньори, ЦСКА отново е нарушил правилата. Клубът е изплатил част от сумите на нападателя Християн Кировски и треньора Павел Дочев, но след крайния срок от 30 юни. Третият, който е сезирал УЕФА за дължими суми от страна на ЦСКА, е вратарят Томаш Черни.

"Сумите не са големи и при това положение санкцията няма да е тежка - коментира пред "България Днес" специалистът по спортно право Георги Градев, който има клиенти сред футболистите на "червените". - В такива случаи УЕФА налага неголяма глоба в размер между 50 000 и 100 000 швейцарски франка. На настоящите играчи заплатата за май е изплатена, макар и с известно закъснение."

По всичко личи, че ЦСКА ще се измъкне без сериозна санкция от УЕФА поне към този момент. Служителите на клуба също са подписали документи, че са получили всичките си заплати.

"Червените" покриха сериозна част от дълговете основно с парите от трансфера на Ивайло Чочев в Палермо. Въпреки това мониторингът на хората на Мишел Платини продължава. Следващото изпитание пред клуба предстои на 30 септември. Тогава ЦСКА трябва да докаже на инспекторите, че до края на септември не са забавили заплати на служители и са се разплатили с всички длъжници, касаещи лиценза на клуба. Сериозна сума трябва да отиде и за напусналия "Армията" след серия от скандали Емил Гъргоров.

"Освен дължимите заплати Гъргоров трябва да получи и премиите му, полагащи се от миналия сезон, включително и за победите над Левски - обясни неговият представител Градев. - Подписали сме споразумение със задна дата, за да не създаваме пречки за ЦСКА пред УЕФА. Парите трябва да се изплатят на няколко транша до края на септември, когато е следващата проверка. Сумата е шестцифрена в левове. При положение че не са изчистили всичко, ЦСКА могат да бъдат извадени от евротурнирите за срок между 3 и 5 години."

Междувременно адвокат Петър Величков, който от години се е специализирал в съдебни дела срещу "армейците", призна, че през пролетта голяма част от неговите клиенти са си получили парите. В своята практика Величков е бил защитник на толкова много футболисти и треньори на "червените", че би могъл да сформира цял отбор от тях. Сред клиентите му са Беконо, Удоджи, Иван Иванов, Иван Караджов, Флорентин Петре, Томи Костадинов, треньорът Александър Станков.

"Повечето от задълженията на ЦСКА, за които аз водя дела, бяха платени в периода, в който клубът подготвяше документите си за лиценза - каза Величков. - Единствено Томи Костадинов има да получава още 1000 лева. Очаквам скоро и тази сума да бъде погасена. Очаквам и в бъдеще шефовете на ЦСКА да спазват правилата. Нужно е да проумеят, че колкото па-рано плащат задълженията си, толкова по-евтино ще им излиза."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички