Убийствена скука на "Българска армия", ЦСКА все още няма гол през 2015


Убийствена скука на "Българска армия", ЦСКА все още няма гол през 2015
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

3136 0

ЦСКА спечели първата си точка в „А” група през 2015 година, но записа ново разочароващо представяне и стигна само до 0:0 срещу силния тим на Берое в мач от първия мач от плейофите в топ 6 на шампионата.

„Червените” продължиха с головата си суша и вече повече от 360 минути нямат отбелязан гол през новата година. Армейците все пак записаха силен половин час в края на мача с включването на Милисавлевич, но като цяло 31-кратните шампиони продължиха да са крайно непродуктивни.

Берое пък удържа равенството с двама души по-малко. Зафиров получи директен червен картон в 75’, докато Веселин Пенев принудително влезе остро в краката на играч на ЦСКА, за което също беше изгонен, но минута преди края на добавеното време.

Заралии в 4-и пореден двубой не позволява гол в своята врата, като заемат 5-о място с актив от 39 точки. За ЦСКА това беше първа точка през 2015 година, като тимът е с 45 точки на второ място и на два пункта от Лудогорец.

 

Стартови състави

ЦСКА излезе с много променен състав в първия и последен двубой на Анатоли Нанков като старши-треньор на тима. На вратата беше поставен Максим Уваренко, докато в центъра на защитата действаха Супусепа и Причиненко. Венци Василев пък носеше капитанската лента и пое поста на Тончи Кукоч отляво на защитата. Включването на Жоаким и Борис Галчев също беше изненадващо.

Нсереко получи доверието на Петър Хубчев отдясно на нападението на Берое, като други изненади в гостуващия състав липсваха.

Първо полувреме

Двубоят беше открит с опасно положение пред вратата на Максим Уваренко. Мапуку получи отдясно и комбинира с Нсереко, който центрира. Вратарят обаче успя да отклони топката точно пред Керкар и опази вратата си суха в тази ситуация.

Берое стоеше много добре в защита, като чак в 18' Соарес можеше да се възползва от първата грешка в гостуващия тим. Той стреля от 12 метра, но ударът му мина встрани от вратата. Действията на "зелените" в нападение също не бяха особено впечатляващи и въпреки слабата игра на защитата на "червените" Берое също не създаваше положения.

В 30' и Борис Галчев пробва късмета си от далечна дистанция, но Макенджиев успя да улови без проблем, запазвайки резултата 0:0. Малко по-късно за груби нарушения и Галчев, и Мапуку можеха да бъдат изгонени, но съдията прецени да ги декорира само в жълто.

До края на полувремето положения липсваха, а двата отбора се оттеглиха на почивка при 0:0 след скучни 45 минути.

Второ полувреме

Подобно на първата част, и втората почна с много брак в действията и на двата отбора. Най-често в средата на терена за ЦСКА бъркаше Маркиньос, който беше сменен още в 55' от Милисавлевич. Феновете на "Армията" изпратиха бразилеца с освирквания. Хубчев реагира на тази смяна, пускайки Георги Андонов в игра, освежавайки нападението си.

Първата опасна ситуация пред вратата на Макенджиев дойде в 63'. Тогава Милисавлевич проби отляво и центрира, но Жоаким и Силва се разминаха с топката, а Керкар изчисти. Последва корнер, при който отново Керкар успя да попречи на Силва да нанесе голов удар.

Натискът на ЦСКА се увеличи в следващите минути и в 67' станахме свидетели на първата реална голова възможност. Милисавлевич проби отлично отляво и центрира пред малкото наказателно поле. Там Соарес беше останал непокрит, но незнайно защо реши да стреля с глава, вместо да засече с крак ниското центриране на сърбина. Логично, ударът не затрудни Макенджиев.

В 75' се стигна до изключителна опасност пред вратата на тима от Стара Загора. След впечатляващ пас Соарес можеше да се озове сам срещу Макенджиев, но Зафиров го дръпна за ръката и го събори пред наказателното поле. За интервенцията си защитникът получи директен червен картон, а Берое остана с 10 човека. Галчев пък стреля право в стената и не успя да материализира отличната възможност.

На терена се появи Николич, който замени Тони Силва, докато Хубчев се погрижи за защитата си и пусна Дяков. До края Веселин Пенев си изкара червен картон (93'), а ЦСКА така и не стигна до положение за гол - 0:0.

ЦСКА - Берое 0:0

Стартови състави:

ЦСКА: Уваренко, Попов, Василев, Супусепа, Причиненко, Маркиньос (56' Милисавлевич), Галчев, Силва (78' Николич), Соарес, Жоан Фелипе, Жоаким

Берое: Макенджиев, Иванов, Зафиров, Зехиров, Пенев, Костадинов, Джоман, Елиаш, Нсереко, Керкар (79' Дяков), Мапуко (60' Андонов)

Жълти картони: Галчев 32', Причиненко 52', Василев 82'; Мапуку 32', 54' Джоман

Червени картон:и Зафиров 75', Пенев 93'

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички