Тройна коалиция вдига ЦСКА


Тройна коалиция вдига ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

2441 0

Ивайло Манджуков ще е лицето на новата власт на ЦСКА , пише на първа страница вестник "Меридиан мач".

Тройна коалиция ще застане начело на ЦСКА от понеделник. Зад нея стоят Юлиян Инджов, Ивайло Манждуков и... неизвестен бизнесмен. Според информации това може да е Румен Гайтански, известен с прозвището си Вълка. Но поне за сега тази новина не беше потвърдена от "Армията".

След като Александър Томов не успя да върне 4-те милиона лева на Манджукови и Инджови, то Юлиян ще стане мажоритарен собственик с 56% от ЦСКА. А лице на новата власт ще е Ивайло Манджуков, чийто баща Петър бе сред най-сериозните кредитори на Александър Томов.

Акциите, които досегашният шеф на ЦСКА прехвърля към Милко Георгиев и Борислав Лазаров, най-вероятно ще отидат в ръцете на фен на "червените" и многократно спряган за властта на "Армията". Пакетът е около 40%. Твърди се, че досегашният главен акционер иска 1,8 милиона евро за дела си, но самият политик не пожела да коментира тази информация.

Очаква се големите решения в клуба да се взимат еднолично от Юлиян Инджов, което е логично и на базата на притежавания мажоритарен пакет акции. Той ще дава и по-голямата част от парите в ЦСКА. От понеделник най-вероятно ще започне нов одит на "Армията", като резултатите от него ще станат ясни след края на сезона. Почти сигурно от следващия сезон, бюджетът на "червените" да бъде намален.

Инджови и Манджукови извадиха от собствения си джоб премиите за играчите при победа над Лудогорец в днешното дерби. Отборният бонус е 80 000 лева. Парите ще попаднат в ръцете на футболистите само при победа. При равен пък те ще вземат част от сумата. Същото се случи и преди последния мач с Берое (0:0). Тогава в съблекалнята на "Армията" имаше 45 000 лева, които в крайна сметка отидоха за част от заплатите на треньорите в ДЮШ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички