Треньор в ЦСКА: Начинът ни на игра предизвиква много дискусии в България


Треньор в ЦСКА: Начинът ни на игра предизвиква много дискусии в България
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3258 0

Помощник треньорът в ЦСКА Александър Гицов разказа за представянето и играта на тима пред австрийската медия 90minuten.at. Той сподели, че мечтата на "червените" е да вземат титлата в Първа лига след дълга пауза.

Началото за него и Ел Маестро в ЦСКА

Имахме много добър период със 17 поредни мача без загуба. Началото всъщност не беше толкова добро. Нестор Ел Маестро пое клуба като старши треньор след два шампионатни кръга и първия мач от квалификациите за Лигата на конференциите. По негово желание влязох като помощник-треньор в началото на август. Загубихме реванша със Сепси с 0:4 и завършихме наравно два пъти в лигата. За толкова голям клуб, в Австрия ЦСКА е сравним с Рапид Виена, всяко поражение се гледа критично. Август не беше лесен за нас. След това въведохме добра структура и тогава дойдоха положителни резултати.

Голямата цел

В България е същата ситуация е като в Австрия. Има постоянен шампион, но всеки сезон започва с големи цели и много надежда. Минаха няколко години от последната шампионска титла на моя клуб, но това все още е голямото желание на феновете, собствениците и треньорския екип.

Играта на "червените"

Фокусът ни е върху играта срещу топката, с висока интензивност на пресата и много високи завладявания на топката - най-добре в последната третина пред вратата. Нашите положения трябва да бъдат създадени след подреден хаос. Отдаваме голямо значение на бързото връщане на топка, вертикалните подавания, добрата защита и постоянните атаки от нашия отбор.

Нашият начин на игра предизвиква много дискусии в България - някои го приемат положително, други - не. Българската футболна култура работи подобно на испанската: много отбори играят с класически крила, които често идват от испанския или южноамериканския пазар и са силни в ситуации един на един. Средното време за владеене на топката в България е почти два пъти по-високо в сравнение с Австрия. Нашият подход е съвсем различен. Има хора, които изобщо не могат да се идентифицират с него – това е нормално.

Задачите на Гицов в клуба

Треньорският екип с Нестор, Никон и нашият фитнес треньор вече бяха работили заедно в два клуба, така че вече имаха ясни идеи. Отне ми време да се адаптирам в началото - сега работя много добре. Споделяме задачите в зоната за анализ, всеки играч получава пет до петнадесет минути с мен или Никон всяка седмица, в които се обсъждат индивидуални неща. Като цяло всички решения взимаме като екип и задачите се променят от седмица на седмица. Разбира се, крайното решение е на Нестор.

Настроението на "Армията" и лагерът

След последния мач настроението все още е малко минорно, но всички сме оптимисти, че можем да постигнем целите си след добра подготовка. Ние също сме на четвъртфинал за Купата. Носителят на Купата играе директно в Лига Европа, това също е много важно за нас. Смятам, че подготвителният период през януари и февруари ще бъде много важен, трябва да поставим основата, за да постигнем целите през юни. А ето какво обещание е дал на ЦСКА Тобиас Хайнц. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички