Тормоз прогонил талант от ЦСКА в Разград


Тормоз прогонил талант от ЦСКА в Разград
Снимка: БГНЕС

1699 0

17-годишният талант Тодор Кръстев е избягал от ЦСКА в Лудогорец заради тормоз и липсата на елементарни условия за престоя му в София. Голмайсторът на елитната група с 13 попадения е от ромски произход, което не било по вкуса на някои от неговите съотборници. Те му въртели един куп номера. Момчето било прекалено свито, за да им отвръща, пише "24 часа".

Понеже ЦСКА няма собствено общежитие от години за таланти от провинцията, се ползва такова в спортното училище “Генерал Владимир Стойчев”. То обаче отваряло на 1 септември. А тренировките започвали през юли. Така повечето деца от провинцията спели при свои съотборници. Никой обаче не пожелал да приеме Кръстев, който е от Петрич, и той се присъедини към отбора на Галин Иванов с огромно закъснение, но въпреки това му стана голмайстор.

Единственото предимство, което е ползвал, е че не е плащал такси за школата в двете години, в които тренира в Борисовата градина. Заради това баща му веднага приел да премести сина си в Разград, където има къде да спи. Плюс това той щял да получава и стипендия.

В края на 2011-а шестима млади футболисти от набор 1996, начело с треньора си Милан Чирич, отидоха в Разград. През лятото на 2012-а към тях се присъединиха още половин дузина - от тази и други възрасти. Двама от тях - Кристиян Китов и Олег Димитров, наскоро подписаха професионални договори с Лудогорец.

През 2013 г. халфът Марчело Тенев също смени червения екип със зеления. Един от последните през миналото лято бе капитанът на набор '99 Асен Георгиев, внук на легендата Ангел Рангелов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички