Томов се изхитри - плати 1,5 млн. за акции на ЦСКА


Томов се изхитри - плати 1,5 млн. за акции на ЦСКА

14960 0

Пореден изненадващ ход начело на ЦСКА предприе идеологът на "армейците" Александър Томов. Той внесе чрез представляваното от него дружество "Лира Инвестмънтс" точно 1 409 210 лв. по сметка на клуба, макар че се оплаква от недостиг на средства. С това той придоби нови 1 409 210 акции на ЦСКА и запълни капитала в пълния размер от 6 500 000 акции.

Така Томов през фирмата и лично вече има над 85% от капитала на ЦСКА. Интересното е, че това са точно акциите, които бяха предложени на привържениците, но на цена от 3 лева. Според думите на самия Томов те били обезпечени за по 4 лева, но накрая се оказаха по номинал, пише "24 часа".

Тази операция на Томов изглежда изключително премерена. Причината - при нова кампания с продажба на акции, каквато е предвидена, няма да има нужда от минимална бройка, както беше при първия опит. Сега дори и при една продадена акция - емисията ще бъде обявена за успешна, пише "Стандарт".

Очаква се общото събрание на 17 юли да вземе решение кога ще се състои повторната кампания по листването на "червените" акции на борсата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички