Томов натоварил ЦСКА с 31% наказателна лихва


Томов натоварил ЦСКА с 31% наказателна лихва
Снимка: Иван Йочев

2248 0

Александър Томов е натоварил ЦСКА с наказателна лихва от над 31%, пише "24 часа". Лупи обяснил пред феновете, че договорите, които са сключени от армейския клуб с "Лира", са при лихва от 10%, а наказателната е над 31%. Според Томов това е било обичайна бизнес практика, защото бил взел заема на 7 на 100 лихва и трябвало все пак да има някакъв интерес.

Заради тази лихва бизнесмените Юлиян Инджов и Петър Манджуков бяха наречени "обикновени лихвари" от Томов и бившия треньор на тима Стойчо Младенов.

Томов продължи да се опъва да прехвърли акциите си от ЦСКА, за да влезе нов инвеститор. На среща с феновете през нощта в сряда първоначално обявил, че тръгва за чужбина и няма да се прибере без солидна сума пари, която да осигури издръжката на клуба, съобщава изданието.

Когато лидерите на различни фракции му казали, че вече търпението им се е изчерпало, той отвърнал, че за акциите трябва да се платят пари, защото имал да връща заем на Стивън Ло. Хонгконгският бизнесмен бил отпуснал средства на "Лира Инвестмънт", като те вече били изхарчени.

Александър Томов взе 6,5 милиона акции от ЦСКА без да плати нито един лев за тях, като трябваше да покрие дългове на стойност 10,4 милиона. Това така и не се получи. Бившите собственици от "Титан" отписаха няколко заема, както бе по договор, но получиха един куп заплахи за съд.

В крайна сметка Томов обещал да прехвърли собствеността до вчера по обед, но това така и не стана. Преговорите продължиха, но в крайна сметка така и не се стигна до споразумение.

Юлиян Инджов е единствения инвеститир, който се интересува от ЦСКА в момента. Той щял да работи в сътрудничество с Ивайло Манджуков.

Други известни бизнесмени също имали намерение да дадат пари, но при единствено условие Александър Томов да не е в клуба.

Още през декември му е било предложено да получи половин милион за акциите, но той бил категоричен, че за толкова малко пари нямало да се раздели с отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички