Томов намери нов собственик на ЦСКА?


Томов намери нов собственик на ЦСКА?
Снимка: БГНЕС

2183 0

Председателят на НС на ЦСКА Александър Томов е изразил надежда, че още от днес клубът може да има нов собственик. Преговорите с известен български бизнесмен били на финала, като той е дал принципното си съгласие да се заеме със спасението на клуба, пише "24 часа".

Новият бос ще върне половин милион на Петър Манджуков и Юлиян Инджов. Срещу тази сума са ипотекирани акциите на "Лира Инвестмънт" по време на кризата около плащането на Александру Пакурар. Веднага след това Томов прехвърля мажоритарния дял.

24 са делата срещу клуба, от които могат да се появят нови дългове. Само по две обаче има голям материален интерес - тези на Тенгариня и Нилсон Антонио, като заседанието е на 13 май, а другото е на Юнес Бенжелюн. В момента обаче имало преговори за извънсъдебно споразумение с Бенжелюн, който претендира за милион лева.

До вчера от дарения са събрани около 140 000 лева. Част от тях са били използвани за прехвърлянето на имоти към клуба, с които вече са гарантирани всички вземания към НАП, които възлизат на 9,6 милиона лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички