Томов: Аз само съм наливал пари в ЦСКА, не съм взимал


Томов: Аз само съм наливал пари в ЦСКА, не съм взимал
Снимка: БГНЕС

1295 0

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов даде интервю за "Тема Спорт", в което говори за протеста на червената общност в неделя и отношението на БфС и държавата към армейците.

Г-н Томов, какво е мнението ви за масовия протест на феновете на ЦСКА в неделя? Те издигнаха своя глас срещу статуквото в държавата и в БфС. Подкрепяте ли техните искания за край на двойните стандарти и справедливост за клуба?

- Подкрепям искането, че държавата трябва да помогне на клуба. Само ЦСКА от големите отбори не притежава своите бази. И точно заради това бе натрупана една сериозна част от дълга на клуба. Държавата трябва да помогне и със създаването на условия за развитието на юношеския футбол. Що се отнася до мнението на червената общност за БфС - нека изчакаме становището на Правната комисия за това дали новото дружество може да участва във В група. И най-вече да видим решението на Изпълкома, което ще е ключово.

Феновете в неделя обаче издигнаха плакати с надписи "Съд за "Титан" и "Съд за Томов". Защо искат ваше наказание като бивш собственик на клуба?

- Не виждам за какво мога да бъда обвиняван. Това е несериозно и не знам за какво е издигнат плакатът. Аз само съм наливал в ЦСКА, а не съм взимал. Правил съм всичко от изключително алтруистични намерения. Наречете го идеализъм. Но е просто нечестно да издигат такива плакати срещу мен. А и по какъв начин съм виновен за настоящата ситуация в ЦСКА? Клубът бе вкаран в предумишлен и ненужен фалит. Пращането във В група и разпускането на силния ни отбор трябва да бъде разследвано.

Но ЦСКА е в несъстоятелност от 31 декември 2014 г. -тогава вие все още бяхте собственик на клуба. Тоест вие сте го вкарали в такова състояние?

- Не е имало несъстоятелност тогава. На 23 декември 2014 г. съдът е признал футболистите като актив на клуба, който е в размер на 18 милиона лева. Значи несъстоятелност няма. Всичко започна от умишленото неплащане за лиценз. Говореха, че може да се създаде ново дружество и то да започне от А група. Не знам дали дошлите след мен собственици излъгаха обществеността за тази възможност, или те самите бяха излъгани. Но ако отборът не се беше разпаднал, лятото щяха да се продадат играчи за 2-3 милиона и всичко да бъде наред. Вместо това основният актив - играчите, бе унищожен и оттам се влезе 8 несъстоятелност.

Кой поиска фалита на ЦСКА?

- Не знам, защото съм се откъснал от футбола от 8-9 месеца. Знам кои са изпълнителите и те са публични хора. Но кой стои зад тях - не мога да знам с пълна сигурност.

Пламен Марков в прав текст заяви, че БфС иска да убие ЦСКА. Подкрепяте ли неговото мнение?

- Пламен сигурно има повече информация от мен. БфС е задължен да направи всичко, за да помогне на клуба. БфС е обективно заинтересован от доброто състояние на ЦСКА, защото от това пряко зависи целият български футбол. Нека феновете на ЦСКА отстояват своето искане за справедливост и да пазят клуба си. В крайна сметка те са тези, които поддържат жизнените функции на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички