"Той показа, че отборът може да играе": Паро Никодимов с ценен съвет към ръководството на ЦСКА


"Той показа, че отборът може да играе": Паро Никодимов с ценен съвет към ръководството на ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6374 0

Една от най-големите легенди на ЦСКА и българския футбол - Аспарух Никодимов, сподели впечатленията си от изминалото "Вечно дерби" срещу Левски.

Бившият играч и наставник на "армейците" призна, че възпитаниците на Стамен Белчев са свалили до известна степен нивото, което обаче било нормално и поправено впоследствие.

Според Паро, треньорът трябва да получи доверието на ръководството и да продължи работата си и след края на сезона. Той посочи, че 31-кратните шампиони винаги са постигали най-големите си успехи с българи начело.

Още: Александър Томов: Най-големият грях на Борислав Михайлов е, че допусна футболът да стане стока за размяна между политици

Какво каза Никодимов?

"През първото полувреме показаха играта, която ЦСКА трябва да показва! Играха практично, бързо, изчистено и колективно. Играта им вървеше. Втората част беше тактическа и отборът играеше на контраатаки. Нормално е това. Важна беше победата", започна пред "Мач Телеграф" Паро и продължи за Стамен Белчев.

Аспарух Никодимов коментира победата на ЦСКА над Левски

"При 3:0 на почивката свалихме малко гарда и това е нормално. Може би са решили, че няма смисъл да се напъват повече. ЦСКА е постигнал най-големите си резултати с български треньор начело! Виждаме какво става като се взимат чужденци. Веднъж вече един човек е бил освободен и го връщаш отново. Видя се, че толкова си може. Трябва внимателно да се преценява.

Българинът познава играта и психиката на целия клуб. Познава публиката и знае, че е начело на ЦСКА! Стамен Белчев показва, че отборът може да играе по по-различен начин. През първата част се видя ясно. Играчите много си помагаха и резултът набъбна бързо. Белчев познава обстановката в клуба. Когато си бил в един отбор няколко години, е ясно, че си запознат с нея.

Още: 35 са задържаните около ЦСКА - Левски, но сериозни инциденти е нямало

За мен е редно да му се даде шанс, освен ако нямат някоя скрита звезда. Ако той си върши работата, защо да го сменяш? Абсурдно е! Белчев има основата и познава отбора. Знае какви играчи ще му трябват занапред. Нека да го оставят да работи в рамките на една цяла година и да се види може или не може. Трябва да му помагат и като иска играчи на дадени постове да му се осигуряват", завърши Аспарух Никодимов.

Фернандо Каранга избухна: Отново убихме кравата! (СНИМКА)

Феновете след дербито: От Левски се самозахапаха, а от ЦСКА се гаврят с тях (СНИМКИ)

Въпреки победата над Левски: Стамен Белчев подложи ЦСКА на сериозна критика!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички