Тихомълком под радара: Любимец на феновете на ЦСКА натрупа изненадващо много мачове


Тихомълком под радара: Любимец на феновете на ЦСКА натрупа изненадващо много мачове
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg и БГНЕС

8063 0

През последните два сезона се утвърдиха само двама български футболисти, които редовно да са титуляри за ЦСКА. Става въпрос за бранителите Християн Петров и Иван Турицов. Първият показва все по-добри игри и става все по-важна част от отбора, а вторият вече няколко години е неизменна част от титулярния състав.

Петров вече има 63 двубоя за "червените", а Турицов - цели 169. През лятото на 2022 година в клуба с големи надежди бе привлечен и друг български състезател - бившият футболист на Ботев Пловдив Станислав Шопов, който не се наложи в нидерландския Хееренвеен, където отиде на съвсем крехка възраст.

Халфът е сред любимците на феновете на ЦСКА, но така и не може да се наложи в титулярния състав - нито при Нестор Ел Маестро, нито при предшественика му Саша Илич. 22-годишният играч често се появява като резерва, а с някои красиви голови изпълнения (и за ЦСКА, и за юношеския национален отбор) си заслужи шансове и като титуляр.

Още: Нестор Ел Маестро получи важни новини преди мача с Левски, само двама контузени го притесняват

Станислав Шопов натрупа солиден брой мачове с ЦСКА, въпреки че е твърда резерва

Станислав Шопов чака своя шанс в ЦСКА

Когато започва сред 11-те обаче, така и не може да убеди в повечето случаи (а като резерва освен с впечатляващи попадения блести и с отлични и красиви извеждащи подавания към съотборниците си). Предвид това, че няма по-дълъг период от време, в който той да е бил титуляр, вероятно ще ви изненада бройката срещи, които вече има с "червените".

Той е участвал в цели 60 двубоя, в които се е отчел с четири попадения и с три асистенции. Прави впечатление, че е получил и цели 13 жълти картона.

Още: Феновете на ЦСКА искат да наблюдават строежа на стадион "Българска армия", дадоха "Колежа" за пример

Предвид 2577-те минути, които е записал за ЦСКА, средно това прави по 42,95 минути на мач. За сравнение с Ботев Пловдив, където игра само като тийнейджър в елита, има 45 двубоя и 2297 минути - което прави средно по 51 минути на мач. Съотборник на Шопов в полузащитата на "армейците" пък е във върховна форма с ЦСКА - а срещу Локомотив Пловдив и Левски му се получава, именно това са и следващите два съперника за тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички