Тибо Вион даде голяма заявка за битката на ЦСКА с Лудогорец и Черно море


Тибо Вион даде голяма заявка за битката на ЦСКА с Лудогорец и Черно море
Снимка: CSKA.BG

1204 0

Дългогодишният футболист на ЦСКА - Тибо Вион, заслужено бе награден като "Играч на 21-ия кръг" след двете му красиви попадения във вратата на Ботев Враца през изминалия уикенд. 

Вион заслужено бива награден

"Червените" се наложиха с 3:0, а футболистът с по-дефанзивни функции през последните години имаше най-голям принос за първия официален успех през 2024 г. 

Пред медиите той говори след награждаването си и вдъхна надежди на феновете за успехи в края на настоящия сезон. Французинът изрази надежди, че със съотборниците си ще успеят да минат и през Черно море в събота. Срещата от 15:15 часа ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Мнението на Вион

"Искам да благодаря на всички които са гласували за мен и отново да изразя мото задоволство от играта, която показахме. Започнахме сезона много успешно.

Два гола като дефанзивен играч да може да се каже, че бях изненадан. Особено от втория от такава голяма дистанция. Аз имам увереност да стрелям от такива разстояния, но беше красив гол и може да се каже, че бях изненадан от себе си.

Това е тактическа постройка, аз като флангови дефанзивен играч трябва да чакам избита топка, да пресека контраатака или ако ми се отдаде възможност да шутирам както стана срещу Ботев Враца.

Ботев Враца си имаха своите положения, за наше щастие не успяха да ги реализират. Мисля, че след това се коригирахме и не им дадохме шансове през втората част.

 Разликите между Илич и Ел Маестро

С Нестор Ел Маестро работим много повече тактически. През подготовката наблегнахме на тактика и физическа подготовка. Мисля, че се справихме доста добре.

Битката с Лудогорец и Черно море

Щом на този етап ние с Черно море сме в челото смятам, че този мач е от изключително значение за развитието на шампионата. 

Това, което най-много отличава нас от Черно море и Лудогорец са нашите фенове, защото навсякъде се чувстваме като у дома си с тяхната подкрепа. Що се отнася до Черно море те правят добър сезон, но ние сме всяка година в битката за титлата. Ние сме по-добри като отбор от Лудогорец и сега е моментът да го покажем в оставащите мачове.

Мачът с Черно море в събота е от голямо значение, имаме равни точки и те са ни пряк конкурент. Но шампионатът не свършва с двата мача срещу Черно море и Лудогорец. Остават много други срещи, които трябва да спечелим

Кариерата на Вион

В ЦСКА съм играл на различни позиции - десен бек, десен халф, дефанзивен халф, ляв бек, само вратар не съм бил. Никога не съм имал претенции на какъв пост ще играя, важно е да съм на терена и да помагам на отбора", обясни французинът пред медиите. 

Вижте какви промени готви Илиан Илиев срещу Черно море!

Още: ЦСКА поздрави рожденик с 49 игрови минути през сезон 2023/24

Норвежецът Улаус Скаршем разказа как се е озовал в България и какво иска да постигне с ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички