Съдийската комисия излезе със становище за отменения гол на Лудогорец във финала за Суперкупата


Съдийската комисия излезе със становище за отменения гол на Лудогорец във финала за Суперкупата
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5335 0

Съдийската комисия към БФС излезе със становище относно отменения гол на Лудогорец в 14-ата минута на финала за Суперкупата на България срещу ЦСКА:

"Във връзка със ситуацията, възникнала в 14-ата минута на финала за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА-София, Съдийската комисия при БФС констатира неправилна комуникация и използване на неподходяща терминология между главния съдия Ивайло Стоянов и VAR-асистента Дениз Соколов, довела до създаване на напрежение на терена.

СК счита, че допуснатата грешка се дължи на липсата на практика при използване на системата VAR от страна на съдийската бригада, което обаче по никакъв начин не би следвало да бъде използвано като оправдателен аргумент.

Съдийската комисия подчертава, че няма да позволи компромиси с качеството на съдийството предвид огромните усилия и финансовите инвестиции от страна на Българския футболен съюз за интегриране на системата VAR, възлизащи на над 3200лв. на мач.

СК ще вземе отношение към нарядите на гореспоменатите рефери съгласно Правилника на футболното съдийство".

В началото на срещата, която завърши 4:0, гол на Игор Пластун първо бе признат, а след това Ивайло Стоянов изгледа на повторение с ВАР ситуацията и реши го отмени за нарушение в атака!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички