Съдбата на ЦСКА се решава от Изпълкома


Съдбата на ЦСКА се решава от Изпълкома
Снимка: БГНЕС

1125 0

Съдбата на ЦСКА е в ръцете на Изпълкома. От него зависи дали новото дружество ФК ЦСКА ще бъде прието като член на Българския футболен съюз. Това стана ясно днес след срещата между представители на ЦСКА и БФС, на която присъстваше и спортният министър Красен Кралев.

"От ЦСКА внесоха искане да продължат участието си в първенството на В група чрез новото дружество ФК ЦСКА, с изпълнителен директор Пламен Марков. Причина за това е обстоятелството, че сегашното дружество е обявено в неплатежоспособност.", сподели Кралев след срещата.

"Разговорите преминаха в конструктивен и приятелски тон. Стигнахме до заключението, че има две стъпки, които трябва да бъдат направени. Първата е Пламен Марков да предостави документи за приемственост между старото и новото дружество, а след това тези документи да бъдат разгледани от правната комисия на БФС. Господин Марков каза, че има подготвени такива документи, и още утре ще бъдат предоставени. Втората стъпка е ЦСКА да внесе молба за членство в БФС, която молба трябва да бъде разгледана от Изпълкома. Надявам се до 1-2 седмици този процес да бъде задвижен.", добави още Кралев.

Той бе единственият, който говори пред медиите. Освен него, на срещата бяха още Пламен Марков, Борислав Попов и Антон Попов, както и юристи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички