"Събрахме се на майтап": Борис Галчев си спомни за легендарната Купа на ЦСКА през 2016 г.


"Събрахме се на майтап": Борис Галчев си спомни за легендарната Купа на ЦСКА през 2016 г.

11378 0

Бившият капитан и любимец на феновете на ЦСКА - Борис Галчев, върна лентата назад, към един от най-романтичните и красиви периоди в историята на 31-кратните шампиони.

"Златна" страница в историята на "червените"

Настоящият треньор на Банско си спомни за сезона, в който клубът фалира и изпадна в Трета лига. Тогава, като на приказка, "армейците" стигнаха до финала за Купата на България.

В крайна сметка възпитаниците на Христо Янев се поздравиха с така бленувания трофей пред около 40 000 запалянковци на националния стадион "Васил Левски". Този спомен завинаги ще остане в съзнанието на Галчев.

Какво каза той?

"През 2015-а година получих предложение от Гриша Ганчев да остана в ЦСКА. Преди това бях казал на Пирин, че ако ЦСКА фалира, ще се върна в Благоевград. Обади ми се г-н Ганчев и се случиха нещата. Като се върна назад, виждам какъв отбор сме имали", започна бившият капитан на "червените" в подкаста "На дузпата" и продължи.

"За късмет през онзи сезон господата от Лудогорец отпаднаха от Горна Оряховица. Монтана - нашият съперник на финала, все пак не беше на нивото на Лудогорец. Беше трудно и на полуфинала с Берое. Хората си мислеха тогава, че сме някакви извънземни, но бяхме събрани на майтап. Знаете обаче, че Ицо Янев разбира футбола и спечелихме Купата”, допълни още "Марадоната от Добринище".

А от "Армията" успокоиха феновете по повод скандал със звездите на своите легенди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички