Стойчо знае как да вади хепиенда от филмите си


Стойчо знае как да вади хепиенда от филмите си

6436 0

На смъртното си легло 76-годишният Октавиан Август, първи император на Рим, прошепнал към приятелите си: "Как мислите, добре ли изиграх комедията на живота си?". И така втрещил хората около себе си, които виждали в една от най-великите личности на древността, суетен и земен човек. Сега, 4 дни след дербито, от Дарбишър до Делхи се питат истински ли бе етюдът Стойчо Младенов и снежната топка? То не бяха анкети в "Мирър", то не бяха коментари в "Марка". И докато вървеше цялата истерия, Стойчо продължи методично и правилно да провежда политиката си по случая - ударът, падането, гневът, медицинското и накрая оттеглянето му като оръжие срещу грохналия Левски.

Младенов е доказал, че умее да влиза във филми, да ги изиграва и да изхвърля вече употребената лента. Само че футболът ни и ЦСКА имат нужда от този Стойчо, от темперамента му, от идеите, от обединителната сила, която събра парчетата на разпадащия се ЦСКА.

Ето и последният ескиз. Защо му е на Екзекутора да тегли ножа на "сините"? Да съдейства за изхвърлянето им би било самоунищожително. Дали БФС ще вземе под внимание медицинското, ако ще да е с тройна професорска експертиза, също е крайно съмнително. Стойчо обаче има нужда от Левски, защото треньорският му трон е изкован най-вече от успехите над "сините". Шест поредни победи, 60 точки аванс пред Левски в периода, когато е бил начело на "армейците", тройчо след тройчо - когато "европейският" пробив е невъзможен, тогава е най-ценното за сектор "Г". И този сектор разбира, че с провокациите от Гърнетата, с непрекъсната подмяна на материала, която съвпада с началото на европейските кампании и мачовете с Мура и Зимбру, "червените" няма какво стойностно да направят.

По-рано бе диспутът Стойчо - Лудогорец за дребните души и мача с Ливърпул. И като жест към "Червените" фенове, и като собствено отмъщение заради нападките на Домусчиев Екзекутора се врече на екзекутирания преди десетилетия от него английски колос. Така се свърза още по-силно със сектор "Г" и нанесе рана на разградчани в битката кой има история и кой има пари.

Пролетта на 2012 година ще се запомни с друга ключова дума на Стойчо "директива". Нали помните онзи коминтернски плам, с който Младенов обяви, че има директива Левски да стане шампион. С цялостните си действия, с комплексните и методични обвинения Стойчо на практика изключи Левски от трибоя за титлата и остана до края да спори с Лудогорец. И когато изглеждаше, че отново филмът му ще завърши с хепиенд, бе предаден от свои.

Артистична изглежда и репликата на Младенов, че мечтата му е да види стартовия си отбор с 11 българи. Самият той знае, че подобна мисия е неизпълнима не сега, не след 5, още по-малко след 50 години заради всепоглъщащата ни глобализация. И какво лошо има в това, че на "Армията" са Буш, Тони Силва, Соарес или Жуан Фелипе. Та точно тези играчи ще осигурят следващия жизнен цикъл на "червените". Това са футболисти, които могат да вкарат 4-5 милиона евро в касата и да направят така, че Лупи да не се чуди как да продава акции или да обясни на УЕФА нарушил ли е финансовия феърплей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички