Стойчо пред Sportlinе: Никога не съм получавал 220 хиляди накуп от ЦСКА


Стойчо пред Sportlinе: Никога не съм получавал 220 хиляди накуп от ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1917 1

Не съм получавал 220 хил. лева накуп от ЦСКА,  обави Стойчо Младенов пред Sportiline.bg. Това той направи в отговор на обвинението на Петър Манджуков, че заради него на "Армията " не са вземали пари.

"Г-н Петър Манджуков си позволи да ме нападне директно и съм длъжен заради вас, а и заради собственото си достойнство, да му отговоря", се казва пък в декларация на Младенов, публикувана на сайта му.

"На първо място имах огромно уважение към г-н Манджуков. Вече не. Ще започна с репликата "Не сме ги довели тези играчи". Вероятно г-н Манджуков е забравил как тези "некадърни футболисти" се представяха през 2014 г. Да, те са моя селекция и твърдя, че са едни от най-добрите в българския футбол", пише Младенов.

"Същият отбор завърши миналата година с най-добра защита, а в последните 2-3 мача остана втори като най-добра атака. Двадесет кръга бяхме на първо място, за цялата 2014 година бяхме тимът с най-много събрани точки", допълва той.

"Проблемът дойде в края на зимната подготовка и бе вкаран отвън. Може би г-н Манджуков много по-добре знае как е станало това, защото със старта на неговите появи започна и свободното падане на ЦСКА. Аз твърдя, че с елементарна подкрепа от ръководството този отбор имаше шанс да стане шампион. Нека г-н Манджуков каже дали е спрял медикаментите през последния месец преди старта на мачовете", добавя бившият треньор на червените.

"И това е само капка в морето от проблемите, с които засипа ЦСКА", добавя той.

Младенов защитава заплатата, въпреки че заедно с Александър Томов бяха възприели статута си на спасители на ЦСКА след периода на управление на "Титан".

"Никога не съм казвал, че получавам малко пари. Напротив. В цял свят всяка стока си има цена. Това се отнася и за футболисти, и за треньори. През целия ми живот съм се опитвал да се подобрявам. Като футболист извървях пътя от Димитровград до ЦСКА и после Португалия. Развивах се нагоре и цената ми растеше. Същото е и като треньор", казва Младенов.

"Учил съм се от най-добрите. После постигнах успехи на три континента като треньор и е съвсем естествено знанията ми да струват пари. Не съм имал повече от няколко месеца пауза в кариерата си и това означава, че ме ценят и търсят", добавя той.

"Какви са успехите ми, ще оставя на г-н Манджуков сам да провери. Ще му кажа само, че докато водих ЦСКА, в "А" група нямаше по-успешен треньор от мен. Никой от действащите в момента колеги не е спечелил две титли. През последната година и половина в касата на клуба са влезли около 3 милиона евро от трансфери на футболисти благодарение на работата ми. Доста повече от тази моя заплата, която не спират да дъвчат", казва той.

"При последното ми назначение Томов предложи разсрочено да ми изплати заплатите от времето на "Титан". При това управление взех само една заплата за девет месеца работа. Благодарен съм му за изпълнения ангажимент", допълва Младенов.

Той отново намеква, че Манджукови имат отношения с "Лудогорец" (Разград), каквато версия лансира Томов преди месец. 

"Ще ви припомня как г-н Манджуков сам призна как разпитвал колегите си в най-големия ни конкурент за титлата, за да прави сравнения за заплатата ми. А сравни ли заплатите на футболистите? И дали е само съвпадение присъствието на неговия служител Караманджуков от "Родопа" (Смолян) сега в Разград? Прекалено много съвпадения се получиха в последните 2-3 месеца и все са в ущърб на ЦСКА, когато уж влязоха мощни инвеститори", казва Младенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички