Стойчо Младенов за ЦСКА: Треньорът е виновникът, а ти си му създал условия да не стане шампион!


Стойчо Младенов за ЦСКА: Треньорът е виновникът, а ти си му създал условия да не стане шампион!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6717 0

Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов разкритикува ръководството на клуба за честата смяна на треньори. Той изрази недоумение защо е бил върнат Нестор Ел маестро, след като се е провалил веднъж на "Българска армия", и не само. Младенов говори в подкаст на gospodari.com.

Смяната на Ел Маестро

"Ситуация, при която треньорът трябва да спечели купата, за да остане, е унижение за него. Или ще имаш доверие на един наставник, или не го взимай. Това е една от основните грешки на българските собственици, че сменят треньорите през няколко месеца.

"Да спечелиш купата, за да останеш, е унижение за треньора"

Аз нямам нищо против Ел Маестро, много хора не го харесват. Като не става, защо го назначиха? Той се е провалил един път тук, провал е във всички клубове, където е ходил, и в един момент ти пак го взимаш. Само защото ти е създал един футболист. Е, сега кой футболист ти създаде?", запита той собствениците от "Армията".

Вината на собствениците

"С тези смени собствениците оправдават себе си. Треньорът е виновникът. А ти си му направил селекцията, създал си всички условия да не стане шампион – всичко в и около отбора. И с малко пари може да се направи много силен отбор и да се бориш за титлата. И мога да дам пример – при Александър Томов с бюджет от 4 милиона лева бяхме пред Лудогорец през цялата есен", посочи Младенов.

Краят на хегемонията на Лудогорец е далеч

"Краят на хегемонията е далеч. Откакто Лудогорец се появи, първото място е капарирано. Развиха се много бързо, научиха се много бързо да управляват футболните процеси, за което поздравления. Да, първите години бяха брутални като поведение. Знаем как станаха шампиони няколко пъти. Но оттам нататък стоят твърдо на върха. Всички останали се боричкат за останалите места", заключи бившият треньор на "червените". А ето какво сподели Стамен Белчев след загубата от Ботев (Пд) за Купата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички