Стойчо Младенов: Умората доведе до слабите резултати


Стойчо Младенов: Умората доведе до слабите резултати
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2150 0

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред БНТ за ситуацията в червения клуб. Той коментира, че лошата подготовка е довела до натрупване на умора във футболистите му.

"В Украйна доминирахме през цялото време срещу отбора на Зоря, с изключение на ситуацията при тъча в 87-ата минута и грешката, която Лам допусна. Можехме да бъдем много по-ефективни с последното докосване в последния етап от атаката, защото то винаги беше грешно. Това бе единственият ни проблем в срещата", коментира Младенов представянето на тима си в последния европейски мач.

„На никого не е приятно, когато губим, защото в ЦСКА сме свикнали да побеждаваме на всяка цена и на всички фронтове. На отбора му идва в повече всичките тези мачове в Европа, в шампионата и в турнира за Купата на България, защото много от футболистите имат нарушена подготовка. Умората и натоварванията се натрупват и се превръщат в негативни резултати. При завръщането ми в ЦСКА имаше 9 контузени футболисти, през това време и други футболисти се контузиха. Това говори за една нарушена подготовка и с моя екип трябваше в движение да се справяме. С цикъла четвъртък-неделя нямаше време футболистите, които излизат от ритъм, да придобият отново игровата си практика. Беше изключително трудно, но мисля, че до голяма степен се справихме и с това предизвикателство. Ако не бяхме отложили трите мача в началото на първенството, нещата щяха да бъдат още по-лоши. Рискувахме изключително много здравето на футболистите. Това до някаква степен ни помогна", заяви Младенов.

„Почти цялото нападение на отбора е изградено от нови попълнения. И трите крила, с които разполагаме, са нови състезатели. Малко е времето за тяхната адаптация. На Йоан Баѝ и Яник Вилдсхут не им се даде достатъчно време, за да се адаптират към обстановката. Тяхната мощ и сила ще видим след зимната подготовка. Яник прави всичко по най-добрия начин, той е изключително ефективен във всяка фаза на играта, просто последното му докосване винаги е грешно. Това е причината и за психологическата дупка, в която се намира. Той може и трябва да излезе от тази ситуация. Разбира се, ние ще му помогнем, най-малкото с доверието, което ми се гласува във всеки мач, защото той показва класа".

„Имам доста врагове, да са живи и здрави да продължават по същия начин. Нямам нищо против тях. Аз съм достатъчно опитен в тези ситуации и споменах на няколко пъти, че нищо не е в състояние да ме извади извън релси. Напълно съсредоточен съм в работата си като наставник на ЦСКА. Бъдете сигурни, че ще успея да свърша това, с което съм се ангажирал", заяви Младенов.

"Категорично вътре в съблекалнята коментираме и налагаме мнението, че ЦСКА трябва да побеждава и да стане шампион. През тези две години трябва да създадем такъв отбор, който да детронира Лудогорец. В определени моменти може би това им идва в повече като отговорност на футболистите. Все пак не всеки може да работи под такова напрежение. На нас ни трябват състезатели и отбор с шампионски манталитет. А той се изгражда, като се избират точко такива състезатели, които умеят да носят отговорността и да работят под напрежение. Ръководителите на ЦСКА в лицето на Гриша Ганчев и Дани Ганчев знаят, че трябва да се прояви търпение, защото това е необходимо за изграждането на шампионски отбор. Напълно реално е да прекъснем серията на Лудогорец, но това не става с щракане на пръсти. В последното докосване трябва да показваме по-голяма класа и увереност. Тези неща ако ги постинем, ще бъдем непобедими. Но за това е необходимо време и търпение", сподели още Стойчо Младенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички