Стойчо Младенов с положителен имотен баланс при Томов


Стойчо Младенов с положителен имотен баланс при Томов

4374 0

Стойчо Младенов е сериозен търговец с недвижими имоти през последните 15 години. Треньорът на ЦСКА се оказва виртуоз в пласирането им. Само за последните две години наставникът продаде две апетитни хапки за солидни суми, пише "България Днес".

Негов съдружник в сделките е съпругата Дарина. През октомври 2013-а Стойчо пласира на 70-годишния земеделец от Хасковска област Геню Динчев Генев огромен апартамент. Жилището е 135 кв.м и се намира в столичния квартал "Мусагеница" в близост до Студентски град.

Година по-рано Младенов продава друг свой имот - кафе в столичен търговски център. Купувач е италианският предприемач Санти Гатто д'Ариго, който прави от обекта фризьорски салон.

За паричните проблеми на легендарния футболист на ЦСКА допреди завръщанията му в клуба говори фактът, че той прави и ипотека на гореспоменатия апартамент. През ноември 2006-а Стойчо и неговата съпруга залагат жилището в банка срещу 100 000 евро. По това време Екзекутора на Ливърпул е без работа, след като е уволнен от гръцкия Калитея. Липсата на редовен финансов поток в продължение на година измъчва специалиста и той се решава на ипотеката.

Спасението идва в лицето на сегашния президент на ЦСКА Александър Томов. Той гласува доверие на Младенов и го връща на работа през март 2007-а. Треньорът започва в типичния си стил. Прави здрава селекция, а резултатът е убедително първо място в първенството с 16 точки преднина пред втория "Левски". Тимът е без загуба през сезона, но на административния фронт претърпява крушение. Отборът не изпълнява 17 от изискванията на УЕФА за лицензиране и остава извън европейските клубни турнири.

Това е извинението на Младенов да излезе от клуба. Непосредствено след напускането наставникът подписва с богаташкия клуб от Саудитска Арабия "Ал Ахли". Петролните долари се стичат към банковата сметка на Стойчо. Той успява да погаси ипотеката едва няколко месеца след като е поел кормилото на арабския клуб.

Следват още две авантюри в Близкия изток - "Ал Етифак" (Саудитска Арабия) и ЕНППИ (Египет), преди Младенов да се върне в България през 2011-а. Случайно или не, продажбите на имоти започват от следващата година.

Много интересни начинания има съпругата на Стойчо - Дарина. Тя издава собствена книга с готварски рецепти "Тайната на португалската кухня". Тиражът на изданието е 1000 бройки.

"Благодарение на съпруга си Стойчо Младенов имах възможността да опозная слънчевата Португалия, нейните топли хора и нейната невероятна кухня - пише в предговора Дарина. - Моите португалски приятелки ми помогнаха да събера тези рецепти, като бяха изключително горди, че ще бъдат издадени в нашата страна. Те самите са очаровани от нашата кухня до такава степен, че спокойно могат да си поръчат сами шопска салата, айран и мусака."

Кулинарният сборник няма голям успех. 10 години след издаването му г-жа Младенова пробва нова авантюра. През 2011-а тя прави собствена фирма. Целта е да върти кафене. Проектът няма успех. Компанията е ликвидирана в началото на 2013-а, а обектът е продаден на италианеца Санти Гатто д'Ариго.

По същото време Стойчо отново се беше завърнал в ЦСКА, но бързо изпадна в немилост под ръководството на предишните собственици от "Титан" и беше уволнен дисциплинарно.

Четвъртият престой на Младенов като треньор на "армейците" се оказа много успешен. За това говори и тоталната промяна на неговия баланс като брокер на имоти. След няколкото поредни продажби и ипотеки спецът закупи апартамент в квартала, където живее - Бояна, с площ от 102 кв.м.

Специалистът е бил потърсен от изданието, за да коментира положителния знак в имотния си баланс, когато е начело на ЦСКА при Александър Томов, но той не е отговорил на повикването.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички