Стойчо Младенов обяви лоша новина за феновете на ЦСКА и отговори на въпрос за Валентин Антов


Стойчо Младенов обяви лоша новина за феновете на ЦСКА и отговори на въпрос за Валентин Антов
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

16060 0

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция преди утрешния мач-реванш от квалификациите на Лигата на конференциите срещу хърватския Осиек. Той започна с отговор на въпрос за трансфер на Валентин Антов, каквито информации се появиха по-рано днес и обяви лоша новина за феновете на "армейците":

"При мен няма информация за трансфер на Валентин Антов. Разбира се, че ще разчитаме на него, не само на утрешния и за следващите мачове. Бях много доволен за Мено Кох, но тъжната новина от днес е, че той няма да може да се включи. Баи е възстановен, в групата с нас е и ще разчитаме на него. Запознати сме с противника, няма как да го подценим. Това е един изключително балансиран отбор - знаете кой беше фаворитът преди първия мач, ние знаем техните силни и слаби страни - отново ще ги неутрализираме. Антов ли? Моля да не се отколняваме към странични теми. Концентрирани сме върху утрешния мач, пък след него ще коментирам другите теми. От какво да внимаваме? Всички елементи от футболната игра и най-малката грешка може да бъде фатална. Ние трябва да ограничим финимално грешките, които допускаме и да се възползваме от техните. Концентрирани сме максимално да продължим в следващия кръг, това е целта", заяви той.

"Всеки един треньор има стратегия за провеждане на даден мач, подготвен е за различните варианти - при допускане или отбелязване на гол. Подготвени сме за всякакви варианти на утрешната среща. Да, работим по статичните положения. В който и отбор да играя, разчитам много на тях, но и на крайната фаза. Тя е олицетворението на успеха, на труда на всички. Трябва да покажем класа в решаващия момент - пред гола. Тогава да бъдеш най-концентриран".

"Футболистите трябва да знаят какво да правят с топката, какво движение, в зависимост в коя част на терена е и какви са нашите указания към него. ЦСКА винаги играе за победа. Аз така процедирам във всички мачове - рационалност. Максимално добре трябва да се разпределим в мача, за да достигнем крайната цел. Вътрешният шампионат е едно, а тези в Европа - друго. Подхождаме различно към всеки един мач. Ако сме в България и сме завършили процеса по селектиране, нямаме контузени състезатели и сме отиграли всичко - тогава можем да разчитаме на определен стил на игра. Тогава можем да налагаме определено поведение. Сега се намираме в деликатен момент и това предполага тази стратегия с дълбоки-разсичащи пасове към крилата и центрирания", коментира Младенов.

"Осиек ще се стреми да атакува от първата минута. Ще търси ранен гол, който ще им даде самочувствие. Предпочитам да говоря за моя отбор, а не противниците. Особено в днешния ден след лошите новини. Сутринта настроението ми беше едно, а сега друго, защото се лишавам от опции", завърши пресконференцията си треньорът на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


6 от 6: Кои отбори покориха групите си в Шампионска лига със стопроцентов актив?

Преди последния кръг от групите в Шампионска лига три отбора могат да запишат имената си в престижна класация....

Реклама

Най-четени новини


виж всички