Станаха ясни част от съперниците на ЦСКА в Европа, може да срещне гранд още в началото


Станаха ясни част от съперниците на ЦСКА в Европа, може да срещне гранд още в началото
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

10007 0

ЦСКА вече очаква следващия сезон, където първата задача ще бъде пробив в Европа, а по-голяма част от съперниците по пътя на "червените" станаха ясни. Клубът отново ще се пробва в Лигата на конференциите, където ще почне като поставен от втория предварителен кръг.

Това безспорно е предимство и означава, че вероятно "армейците" ще играят с по-приемлив съперник от другите два тима, които ще бъдат непоставени, но това не е гаранция. При лош късмет ЦСКА може да се изправи срещу турски, датски, чешки, а варианти са и гръцките Панатинайкос и Арис. 

Най-успешният български клуб почти сигурно ще бъде поставен и в третия кръг, но това още не е потвърдено. Ако това се случи, отбора от "Българска армия" ще се нареди до тимове като Базел, Славия Прага и Йънг Бойс, което ще им гарантира отново по-комфортен съперник. 

Съперниците на ЦСКА във втория предварителен кръг на ЛК:

Сигурни:

АИК Стокхолм, четвъртия в Израел, носителят на Купата/четвъртият в Швеция, Юргорден (Швеция), Габала (Азербайджан), носителят на Купата на Румъния, Зира (Азербайджан), Кишварда (Унгария), Академия Пушкаш (Унгария), Раков (Полша), Кизилжар (Азербайджан), носителят на Купата на Беларус/третият в Беларус, Сейнт Патрик (Ирландия), Нораванк (Армения), носителят на Купата на Северна Македония;

Ако преодолеят първия предварителен кръг, в който са поставени:

Дрита (Косово), Б36 (Фарьорски острови), Петрокуб (Молдова), Лиепая (Латвия), Европа (Гибралтар), вторият в Армения, Брейдаблик (Исландия), Торшавн (Фарьорски острови), Гзира (Малта), Милсами (Молдова), Кауно Жалгирис (Литва), Бала Таун (Уелс);

Ако "червените" се справят с тази стъпка и бъдат поставени, то те ще избегнат и ПАОК, Макаби Тел Авив, Антверп, Зоря Луганск, Андерлехт, португалски, нидерландски клубове и по-силните австрийски клубове.

Вижте какви глоби отнесоха ЦСКА и Левски след финала за Купата на България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички