"So Foot" представя: Тъжната агония на ЦСКА (София)


"So Foot" представя: Тъжната агония на ЦСКА (София)

1534 0

Популярното френско издание "Sо Foot" публикува голям материал за ЦСКА, озаглавен "Тъжната агония на ЦСКА". Изданието посочва наистина тъжни истини за "червените", за историческите клубове у нас и за българския футбол като цяло.

"Уникална криза, в резултат на натрупването на огромни дългове, което отразява тъжното здравословно състояние на българския футбол. Борбата за възстановяване на останките на ЦСКА се води между бизнесмени, по-малко или повече съвестни, и пълни с щури идеи за съживяването на клуба", пише изданието.

"Sо Foot" посочва, че настоящият български футбол има само едно лице - това на Лудогорец, а историческите клубове се движат бързо към стената. Последната илюстрация на този ход била "психо-драмата" с ЦСКА. "Спасители като лешояди кръжат около една голяма болка, чиято съдба е била предвиждана от години", пишат французите.

Изданието разкрива случая с Максимс Уваренко, чиито родители го издържаха в София, заради нередовните заплати и посочва, че изпадането на клуба до "В" група е в резултат от години на лошо управление. Цитира се български журналист, който казва, че нивото на българския футбол е толкова ниско, че ЦСКА ще успеят бързо да се върнат в "А" група. Коментарът на "Sо Foot" е: "Тъжен коментар за състоянието на българския футбол, което другите клубове в столицата илюстрират до съвършенство".

"Историческият съперник "Левски" едва ли може да се радва на неуспехите на врага си, тъй като самият той се заплете в собствените си проблеми, бедни спортни резултати и нестабилно управление. Що се отнася до Локомотив, той претърпя съдбата на ЦСКА и загуби професионалния си статут, също заради големи дългове", пишат французите, като разкриват и напъните на Божков и Ганчев да изправят "червения" клуб на крака.

"Този път известният български чадър няма да помогне на някои да се предпазят от бурята", завършва многозначително материалът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички