Скачащ по покрив и легнал на тъчлинията: Емоционалният и култов Ел Маестро (ВИДЕО)


Скачащ по покрив и легнал на тъчлинията: Емоционалният и култов Ел Маестро (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6530 0

ЦСКА се раздели със своя треньор - Саша Илич, мигновено след което обяви и новия си такъв в лицето на Нестор Ел Маестро. Нов, но в същото време силно познат.

Сръбският специалист ръководи 31-кратните шампиони на България през сезон 2018/19 г. На 7 юни, 2018 г. той бива обявен за старши треньор на "армейците". Със столичния гранд записва 27 мача във всички турнири, постигайки 19 победи, 3 равенства и 5 загуби. Още на 8-и февруари обаче той бива освободен, а малко след това поема Щурм Грац.

Чувствата, с които той се разделя с "червения" клуб, все пак са позитивни. Това показва изказване на собственика Гриша Ганчев, който в интервю преди време призна, че решението му спрямо наставника е било грешно и съжалява за него.

Строг, но изключително емоционален

Мнозина виждат в строгост и изключителна сериозност в понякога намръщения поглед на Ел Маестро. Той обаче дори не се опитва да прикрие огромната си емоционалност.

За нея свидетелстват не една или две бурни реакции - някои, породени от неистова радост, а други - от ярост. Социалните мрежи през 2018-а година той обикаля с култовите си действия при триумфа на своя Спартак Търнава с титлата на Словакия.

Последния съдийски сигнал, гарантиращ трофея на тогавашния му отбор, специалистът посреща стъпил върху козирката на резервната скамейка, избухвайки в бурна радост към привържениците на "червено-черните". Малко по-късно печели и приза "Треньор на годината".

Подобни случки помни и периодът на треньора на "Българска армия". Първата такава се разиграва по време на двубой срещу Славия. "Червените" стигат до краен успех с 2:1 след гол на Мауридес в самия край на редовното време.

Повлиян от емоцията, наставникът влиза на терена, където пада на колене, размахвайки ръце от радост. Тези му действия от своя страна му навлякоха гнева на противниковия треньор Златомир Загорчич, който побесня от видяното.

Още по-култова е реакцията на специалиста при равенството 1:1 срещу Лудогорец на "Армията". Двата тима изиграват много здрав и изпълнен с прекъсвания мач.

Виждайки страничния съдия - Ивайло Стоянов, с таблото в ръце, Ел Маестро се насочва към него, посочвайки цифрата 6, искайки съответното добавено време. В отговор обаче получава едва 2, което го озадачава. 

Сърбинът пада на колене пред арбитъра, подканвайки неволно и своите колеги да потърсят сметка за решението му. Веднага след това той сяда до тъч линията, където и доглежда срещата.

А как реагираха феновете на ЦСКА на новината за новия треньор?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички