Ситуацията в ЦСКА върви към избистряне


Ситуацията в ЦСКА върви към избистряне

2520 0

Има инвеститор, който реално стои зад идеята ЦСКА да бъде управляван като печеливш клуб, а не година след година да трупа задължения. До утре по обяд главният акционер в ЦСКА Александър Томов има срок да подпише споразумение, което ще доведе новият инвеститор в клуба. Това разкри пълномощникът Милко Георгиев в ефира на телевизия Diema Sport.

По думите му Томов осъзнава положението, в което се намира клуба и е възможно да има друг план за управление, но решението му ще стане ясно утре.

Той обясни, че заедно с Борислав Лазаров са упълномощени да представляват двама от главните акционери до края на годината и да бъдат гарант пред феновете, че няма да има нищо задкулисно. Те не разполагат с акции.

В последните 4-5 дни е имало непрекъснати разговори между двамата упълномощени и Александър Томов.

"Ние бяхме посредници между инвеститор, който стои отстрани и е поставил своите условия, а се нядаваме, че до утре сутринта г-н Томов ще ги приеме. Те са той да подпише споразумение за прехвърляне на мажоритарния пакет акции и когато това се случи от посочена от инвеститора фирма, да бъде определен размера на задължението на ЦСКА към „Лира инвестмънтс", разкри още Георгиев.

Той сподели, че е запознат с финансовия отчет на клуба за миналата година, а инвеститорът прави собствен доклад, който ще бъде готов до месец-месец и половина. Не е толкова важно какво ще излезе като цифри, а някои от задълженията към „Лира инвестмънтс“ да бъдат отписани.

„Главният пакет се държи от „Лира инвестмънтс“, парите, които влизат в клуба, отиват първо там. Затова господата Манджуков и Инджов са дали заем на "Лира инвестмънтс", откъдето заемът е предоставен на футболния клуб“, сподели Георгиев.

„Искрено желая ЦСКА да стане шампион, но дори и да се случи, това няма да бъде следстсвие от смяната на собствеността. Обратното също е вярно – и да сме трети, пак няма да има нищо общо с процеса. Наясно сме, че не всичко ще бъде феърплей, няма защо да го крием. И вие го знаете, и ние го знаем“, заяви още Георгиев като призна, че има подготвени премии за играчите при победа срещу Лудогорец в Разград.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички