Шестима футболисти на ЦСКА са с изтичащи договори - какво ще се случи с тях?


Шестима футболисти на ЦСКА са с изтичащи договори - какво ще се случи с тях?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4204 0

Шестима футболисти на ЦСКА са с изтичащи през идното лято договори - Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Мено Кох, Брадли де Нойер и Енес Махмутович.

В днешния 27-и март (сряда) "Мач Телеграф" дава малко подробности за бъдещето на всеки един от тях.

Иван Турицов

Иван Турицов

Ръководството на "червените" е водило разговори единствено с него за подновяване на контракта, но засега те не са успешни. Бранителят иска да излезе в чужбина и ако не получи неустоима оферта - ще напусне България след няколко месеца. Допълва се още, че от представянето му в останалите мачове ще зависи дали "армейците" ще отговорят на финансовите му претенции.

ОЩЕ: Епизод пореден: Появи се нов мераклия за Иван Турицов от ЦСКА?

Мено Кох и Брадли де Нойер

Брадли де Нойер

И двамата са сигурни "пътници", според изданието. На тях няма да им бъдат предлагани нови договори. Кох е твърда резерва, а Де Нойер все още не може да се възстанови от тежката травма. Споменава се също така, че бавното му завръщане на терена се дължи на неспазването на режим и лошата дисциплина.

Густаво Бусато

Твърди се, че вратарят има предварителна уговорка с ЦСКА, че ще се завърне в родината си и контрактът му няма да бъде подновен. Но пък силните му изяви и фактът, че се чувства добре в България, биха могли да накарат двете страни да променят предварителното споразумение. Окончателното решение ще бъде взето в края сезон 2023/24.

ОЩЕ: В ЦСКА са решили - двама българи ще се завърнат, а трети отново ще бъде пратен под наем?

Юрген Матей и Енес Махмутович

Юрген Матей

Ситуацията с тях е подобна на тази с Бусато, а финалното решение ще бъде взето като наближи края на кампанията. За всички в клуба е ясно, че Матей е добър футболист и затова ръководството има желание да го задържи, но засега не му предлага нов договор, тъй като постоянно е преследван от контузии.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Официално: ЦСКА съобщи на коя дата започва демонтажът на стадион "Българска армия" и колко време ще продължи!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички