Шефът на ЦСКА: Искахме по законен начин да продължим във "В" група


Шефът на ЦСКА: Искахме по законен начин да продължим във "В" група
Снимка: БГНЕС

1139 0

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира състоянието на клуба и предстоящото решение на БФС за бъдещето му. Той говори след жребия за четвртфиналите в турнира за Купата на България, който отреди "червените" да играят със Созопол.

"Ние не мислим, че имаме отбор, който е готов в момента да играе в А група. Не си правим подобни илюзии. Имахме едно желание - да продължим с новия клуб, защото към стария клуб има обявена процедура по обявяване на несъстоятелност. Сметките на този клуб са блокирани и ЦСКА не може да продължи съществуването си с „ПФК”. Ние искахме по законен начин, който влиза във възможностите на БФС, да продължим участието си във В група с новия клуб", посочи той.

"Даваме си сметка, че след едно лошо управление и слаб мениджмънт търпим санкциите на тези промени, играейки в аматьорския футбол. Тази година има гласувана една нова алинея от БФС, която гласи, че отбор, загубил професионалния си лиценз, отива в Б окръжна група по местоживеене. Продължаваме да работим и да съществуваме, така че няма никакви проблеми за нашето участие. Въпросът е как ще продължи ЦСКА занапред. Дълговете на ПФК ЦСКА са над 30 милиона лева и според мен трудно ще се намерят хора, които да изплатят една такава сума. Не съм имал комуникация, откакто бях освободен от националния отбор по футбол”, каза още Марков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички