Шеф на ЦСКА: Пречки могат да се появят много и отвсякъде, но стадион ще има


Шеф на ЦСКА: Пречки могат да се появят много и отвсякъде, но стадион ще има
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

2854 0

В четвъртък собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов проведоха още една среща вчера във връзка с построяването на нов стадион на мястото на стария. Двамата посетиха главния архитект на София Здравко Здравков. Заедно с тях бяха изпълнителният директор на клуба Пламен Марков и юристът Станислав Трендафилов, а свой екип изпрати и спортното министерство.

Резултатът от срещата е, че общината, представлявана от главния архитект, също като държавата, даде зелена светлина за плановете на ЦСКА. Арх. Здравков е обещал клубът да получи виза за проектиране в периода 15-20 септември. Издаването на този документ е първата основна стъпка към изграждането на нов стадион.

Юлиян Инджов говори малко повече около ситуацията със стадиона.  "Главният архитект обеща да стартира процедурата по реконструкцията и останалия ремонт на стадиона. Направихме една програма, по която ще работим ние и общината. Смятаме, че визата за проектиране ще бъде издадена, ако не до 15 септември, най-късно до края на същия месец", каза Инджов пред БНТ.

"Смятам, че ще се добутаме до това, което искаме. Да се надяваме, че това не са напразни обещания като за преди избори. Предполагам, че ще си удържат на думата. Знаете, че в София не е лесно да построиш дори един гараж, а камо ли да направиш реконструкция на стадион в Борисовата градина. Пречки могат да се появят много и отвсякъде", допълни Инджов.

На въпрос какво би казал на феновете, той отговори: "Нека феновете да очакват, защото стадион ще има. Тепърва ще уточняваме откъде ще влиза техниката, кога и как ще ни пуснат, ще има специален режим и графици. Няма да е проста задачата. Да кажем, че засега ни показват желание да задвижим колелото", заяви още Инджов.

Повече подробности от срещата между собствениците на ЦСКА и спортния министър Красен Клалев - вижте тук (документи).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички