Сензационно: Любослав Пенев е новият старши треньор на ЦСКА!


Сензационно: Любослав Пенев е новият старши треньор на ЦСКА!
Снимка: БГНЕС

6708 0

Любослав Пенев е новият старши треньор на ЦСКА, обявиха официално от клуба. Бившият наставник на "армейците" заменя Бруно Акрапович, който е бил уволнен по настояване на главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Промяната е продиктувана от "неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти".

Рокадата до известна степен изненада "червената" общност, която стоеше твърдо зад наставника Бруно Акрапович. Любослав Пенев за последно води ЦСКА през 2019 година. Той ще започне работа с отбора още от утре (29 март) в подготовка за предстоящия полуфинален сблъсък с Лудогорец за Купата на България. Това е трети нов треньор за ЦСКА през сезона, след като преди това "армейците" бяха водени от Стамен Белчев и Бруно Акрапович.

Ето какво съобщиха от ЦСКА на клубния си сайт:

Армейци,

Любослав Пенев е новият старши-треньор на клуба. Легендата на червените заменя на поста досегашния наставник Бруно Акрапович. Рокадата е продиктувана от неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти.

От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни.

За новото си завръщане на “Армията” Любослав Пенев е бил убеден от главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Тъй като в момента собствениците на клуба продължават да осигуряват коректно бюджета, но са се дистанцирали от оперативната власт и кадрова политика, именно Стоилов е инициирал промяната и поел отговорност, че Пенев е най-подходящият и правилен треньор да бъде начело на армейците. В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа. При създалата се ситуация от „Царско село“ са уважили желанието на своя досегашен наставник.

Още от утре Любослав Пенев започва работа с тима в подготовката му за първия сблъсък от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец на 7-ми април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички