Сензацията е факт: ЦСКА се провали в "Надежда"


Сензацията е факт: ЦСКА се провали в "Надежда"
Снимка: БГНЕС

4621 0

Пред погледа на финансовия си благодетел Гриша Ганчев ЦСКА сензационно отпадна от 1/16-финалите на турнира за Купата на България след поражение с 1:2 от Локомотив (София) на стадиона в "Надежда".

Грешка на Рафаел Перес и закъсняла намеса на Божидар Чорбаджийски доведе до красивия гол на Димитър Георгиев още в шестата минута. "Армейците" упражниха сериозен натиск и след една дузина пропуснати положения в 54-ата минута Руй Педро най-накрая изравни с хубав шут от дъгата на пеналтерията.

Улисани в предни позиции, играчите на ЦСКА бяха матирани в 71-ата минута с прекрасна контраатака, при която юношата на Левски Владислав Мисяк уцели греда, а с добавката Богомил Христов прати кълбото зад вратаря Георги Китанов, който носи сериозна вина за гола с неубедителната си намеса.

Педро уцели гредата в следващите минути, а стражът на домакините Любенов се погрижи "армейците" да не спират да пропускат добрите си положения, при което сензацията стана факт - носителят на Купата отпадна още при първото си препятствие.

Груба грешка на Рафаел Перес в шестата минута доведе до откриването на резултата за Локомотив. Защитникът подаде на свой съперник в средата на терена, последва дълъг прехвърлящ пас, при който Божидар Чорбаджийски увисна и Георгиев с техничен удар матира Георги Китанов за 1:0.

Само 120 секунди по-късно ЦСКА пропиля изумителен шанс за бързо изравняване, след като Александър Дюлгеров проби по дясното крило и сложи топката на главата на Кристиян Малинов. Опорният халф се извиси на по-малко от 3 метра фронтално срещу вратата, но някак си прати кълбото над горната греда.

В 14-ата минута Уилмар Джордан изпусна най-изгодния си шанс от завръщането в България, след като стреля от десетина метра по диагонала с обръщане към вратата, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

В 20-ата минута домакините създадоха отлична възможност за второ попадение, но Даниел Пеев прати топката право в ръцете на Китанов от пряк свободен удар пред наказателното поле.

Редица фрапантни пропуски направиха "армейците" между 33-ата и 35-ата минута, като последователно няколко души пред малкото наказателно поле не можаха да преодолеят вратаря на домакините, а и защитници чистеха от голлинията, за да придадат епичен вид на мелето.

В 51-ата минута Перес пропиля първото положение през второто полувреме, като след разбъркване в наказателното поле прати топката над напречната греда от чиста позиция.

В 54-ата минута логичното се случи и Руй Педро с прекрасен изстрел от дъгата на пеналтерията реализира първия си гол за ЦСКА - 1:1.

В следващите минути ЦСКА засипа с атаки противника, но вратарят Любенов с блестящи намеси пречеше на "армейците" да осъществят пълен обрат.

В 71-ата минута противно на логиката Локо (Сф) поведе с контраатака, и то след като ЦСКА беше създал напрежение в наказателното поле след поредния си корнер. Даниел Пеев изведе отлично Владислав Мисяк след бурна контраатака, а юношата на Левски удари гредата. Топката се върна у Богомил Христов, който с премерен изстрел от над 10 метра преодоля Китанов след неубедителна намеса на вратаря на ЦСКА.

Педро в 75-ата изпусна по престъпен начин стопроцентово положение за "армейците", след като бе изведен очи в очи с вратаря на Локо (Сф), но нацели гредата от пет метра. Малко по-късно при поредната продължителна акция на гостите се стигна до нов опасен удар, но отново Любенов бе великолепен.

В 82-ата и 84-ата минута ЦСКА направи нови два сериозни пропуска, след като първо Перес с глава предизвика поредната изумителна намеса на вратаря, а малко по-късно изстрел на Георгиев от границата на пеналтерията мина малко над горната греда.

В 85-ата минута пък сериозно масово меле забави срещата и позабавлява феновете, в резултат на което основните инициатори Даниел Пеев и Рафаел Перес бяха изгонени.

Състав на Локо (Сф):

Любенов, Чатзилиадис, Виячки, Горанов, Пидев, Бузукис, Христов, Ризов, Пеев, Мисяк, Георгиев

Състав на ЦСКА:

Китанов, Чорбаджийски, Перес, Марин, Малинов, Пинто, Георгиев, Дюлгеров, Арсенио, Джордан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички