Седмица на (евро)истината: Остава ли България -2, ще има ли обрати и в каква посока ще са те?


Седмица на (евро)истината: Остава ли България -2, ще има ли обрати и в каква посока ще са те?
Снимка: Снимки: Lap.bg/ Колаж: SportLive.bg

3076 0

Още след първите изпитания в европейските клубни турнири половината български отбори не тръгнаха добре в първите мачове и са се запътили към ранно и безславно отпадане. Става въпрос за ЦСКА и ЦСКА 1948, които загубиха първите битки с румънските изпитания в мачове, които се състояха в България.

От другата страна Лудогорец също не спечели, като завърши наравно с Олимпия Любляна, но "орлите" биха продължи евроучастието си дори и при отпадане от Шампионска лига. Единствен Левски взе своята среща, въпреки че само "сините" бяха гостуващи в първия мач. 

Решаваща седмица: Колко и кои български отбори ще останат в Европа?

Започва решаващата седмица, която ще определи кои родни тимове ще продължат участието си в европейските клубни турнири (и съответно в коит турнири).

Ще продължи ли Лудогорец в Шампионска лига?

Първо ще научим дали хегемонът в България за последните над 10 години Лудогорец ще продължи в квалификациите на най-престижния европейски клубен турнир. "Орлите" завършиха наравно 1:1 с Олимпия Любляна на "Хювефарма Арена" в Разград.

Футболистите на Ивайло Петев са видимо по-класният отбор, като успехът до голяма степен им избяга в Разград. Те се отличиха с куп пропуски, а освен това бяха спрени на два пъти от гредите. Би било изненада, ако не отстранят съперника от Словения.

Битката за Левски сякаш ще бъде извън терена, на него всичко е "решено"?

Трябва да се стигне до същинска сензация, за да отпаднат Николай Костов и неговите играчи във втория квалификационен кръг от надпреварата. Те са очевидно по-класният отбор с огромна разлика пред Шкупи.

Въпреки недопустимо лошото състояние на терена в РСМ - "сините" успяха да спечелят доста добър аванс от две попадения (2:0). А на реванша ще са у дома, на хубав терен, пред препълнени трибуни. Единствените притеснения са покрай потенциални ексцесии с пътуващи фенове на гостуващия отбор.

Могат ли ЦСКА и ЦСКА 1948 да обърнат румънските съперници?

Вторият и третият от последния сезон в Първа лига са изправени пред отпадане още при първите си изпитания. ЦСКА 1948 пръв допусна поражение от ФКСБ. Това бе дебют за тима, но си пролича липсата на опит и се стигна до закономерно поражение (0:1).

Най-голямо разочарование бе ЦСКА, който загуби с 0:2 през над 10 хиляди души. Очакванията към отбора са много големи - предвид това колко близо остана до титлата през миналата кампания, както и предвид силните трансфери.

За пореден мач през сезон обаче "армейците" разочароваха, а това доведе до огромни сътресения и много нерви. От другата страна пък е носителят на Купата и на Суперкупата на Румъния Сепси, който все още не е допуснал гол във вратата си. А сега трябва да получи поне 2, за да имат надежди "червените" (в същото време без ЦСКА да инкасира). С нов треньор, с нов капитан - задачата пред "армейците" е най-трудната в сравнение с тези на останалите родни тимове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички