Само една крачка дели ЦСКА от 1/16-финалите за Купата


Само една крачка дели ЦСКА от 1/16-финалите за Купата

1688 0

ЦСКА излиза днес срещу Ботев Ихтиман във финална квалификация за Купата на България. Победителят продължава в същинската фаза на турнира. На 1/16-финалите чакат клубовете от А и Б група, така че ЦСКА е само на крачка от сблъсъците с професионалните отбори. Именно надпреварата за купата се очертава като интригуваща пред армейците. Тимът показа, че не среща никакви затруднения в Югозападната В група и настоящият сезон е чиста формалност. Сблъсъците за купата с професионалните клубове обаче ще покажат реалното ниво на ЦСКА.

Двубоят с Ботев е днес от 20:00 часа на "Армията" и ще се играе на осветление. Билетите са по 1 и 2 лева, а срещата ще получи и пряко телевизионно излъчване. С оглед на цикъла сряда-неделя, в който ЦСКА играе през последните няколко седмици, треньорът Христо Янев отново ще даде шанс на тези, които по-рядко се появяват в първенството. В стартовия състав няма да попаднат тримата най-опитни - вратарят Колев, Бранеков и Галчев.

На вратата ще бъде Анатоли Господинов, в защита се очакват промени по фланговете - отдясно ще действа Васил Попов или Динчев, а отляво - Кикарин. В центъра в такъв случай ще са Чорбаджийски и Райчев.

Най-опитният в защитния вал Бранеков има болки в глезена и ще почива и в тази среща. С лека травма е и халфът Витанов, който също няма да играе срещу Ботев днес.

Точно пред отбраната се очаква да е позициониран Иво Иванов, а пред него халфове с по-офанзивни функции да са Узунов и Цветков. На дясното крило, както срещу Сарая (11:0), ще действа Радой Божилов, а отляво ще е Головодов. На върха на атаката този път ще действа Хазуров вместо Преслав Йорданов, който вкара хеттрик и добави 2 асистенции при 6:0 над Велбъжд. Хазуров пък реализира 3 гола срещу Сарая.

В състава на Ботев Ихтиман, воден от Валери Свиленов, вече няма никакви кадрови проблеми, след като изтърпелите наказания Стефан Лачов и Георги Барбов са на линия. Най-известният играч в тима е вътрешният халф Васил Велев, който в А група бе част от Сливен, Видима, Локо Сф, Ботев Bp и Хасково. ЦСКА вече победи Ботев Ихтиман с 3:0 за първенство на стадион "Локомотив".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички