Само ЦСКА от топ отборите уважи Бербатов за срещата на "Армията"


Само ЦСКА от топ отборите уважи Бербатов за срещата на "Армията"
Снимка: LAP.bg

1007 0

Единствено тимът на ЦСКА от столичните грандове уважи Димитър Бербатов и се срещна с него за дискусия на стадион "Българска армия". Изпълнителният директор на "червените" Пламен Марков присъства на стадиона като представител на клуба. От Левски и останалите столични тимове в Първа лига обаче не уважиха срещата.

Бербатов покани всички футболни клубове от София на среща на "Армията", която е част от предизборната му обиколка из страната. С Бербатов бяха още Мартин Петров, Петър Величков и Борис Станков. След срещата те раздадоха на представителите на клубовете декларации за свикване на извънреден конгрес на 21 септември тази година. Целта на Бербатов е да бъдат събрани 300 подписа, с които да бъде свикан извънреден конгрес, тъй като според Петър Величков сегашното ръководство на БФС може да отмени и редовния конгрес през февруари 2022 година.

"Ние си работим по план, раздаваме декларациите, някои от клубовете не бяха тук, защото има натиск. Накрая изборът е единствено техен, аз правя каквото зависи от мен. Идвам, показвам уважение, споделям идеите си, както е правилният начин, накрая клубовете избират. Ако те изберат сегашната ситуация, това означава, че им е окей, но им казах и на тях - никой после да не идва да им говори за футбол, като ме види на улицата. Ако си изберат сегашната ситуация, значи са щастливи, а в същото време всички крещим за промяна", заяви Димитър Бербатов.

Бербатов коментира и думите на Борислав Михайлов, насочени към него след последното заседание на Изпълкома. "Не мога да си преведа какво значи не съм таргет. Всеки си има право на мнение, но аз не се крия от никой, не се крия от нещата, които казвам. За да отделиш време, възможности, ресурси и да правиш това, което аз и екипът ми правим, да обикаляш страната, да отделям време на всички - ето това искам някой да го направи. Питайте ги: как спечелихте при положение, че не сте обикаляли страната и не сте си показали програмата".

Относно липсата си на управленски опит, Бербатов отговори: "Аз управлявам 12 години фондация, а там става въпрос за деца, още по-голяма отговорност. 12 години като трупаш капка по капка накрая вече става голям опит. Не само това, аз съм завършил и спортен мениджмънт. Ако някой ми каже, че дипломите в днешно време не са важни, ще го приема - стругари, машинисти - ако това е важно, да не ходим на училище тогава, да не учим".

"Мнозинството са малките отбори, а те решават избора. Затова тия малки отбори, заповядайте топки, ръкавици, бутонки, мрежи, тем подобни глупости и те си седят в робство, което не го осъзнават, или го осъзнават и им е окей, и си вдигат ръката или бюлетини", каза още той.

"Продължаваме, хората не знаят какъв инат съм и успях, достигнах моя връх, сега ново поприще, различни трудности, донякъде се припокриват, но не е чак толкова различно. Искам да им помогна, да избягаме от тая шуробаджанащина. Не трябва да е така, трябва да се вършат нещата както трябва, и ако аз, Мартин и Стилиян, футболните хора, не покажем на тези отбори, че ние сме промяната и я носим, тогава не знам какво трябва да се случи, за да дойде промяната", допълни Бербатов.

На въпрос с какво триото Бербатов, Мартин и Стилиян се различава от златното поколение на България, което пое управлението на футбола преди 16 години, Бербатов отговори: "За момента с нищо, дежавю се случва в момента. Едно време ние ги подкрепяхме и впоследствие се случи, не знам по какви причини, се случва това, което се случва, и ни доведе до този момент. Сега идваме ние, същото нещо се случва, каква е гаранцията, че ние няма да се окажем по същия начин, както са и те, няма гаранция. Как ще го разберем? Ако вземем нещата и тръгнем да управляваме и да ръководим. Слава, пари и влияние се контролират най-трудно. Колкото и нескромно да звучи, аз съм бил около трите и още съм там. Ако не може да ги менажираш, ще се провалиш".

Бербатов и неговият екип продължават своята програма със срещи с клубовете от област Видин, Монтана и Враца в четвъртък и петък, с което обиколката им на страната ще приключи.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички