С това решение правителството намигна на Гриша Ганчев за ремонт на "Армията"


С това решение правителството намигна на Гриша Ганчев за ремонт на "Армията"
Снимка: БГНЕС

1449 0

Правителството промени статута на стадион "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево, ползвани от "ЦСКА-София", и ги вкара в капитала на държавната фирма за управление ни имоти "Национална спортна база" ЕАД, информира "Дневник".

Имотите заедно с построените в тях сгради и съоръжения стават от публична държавна частна държавна собственост. Досега терените се управляваха от Министерството на младежта и спорта.

"С апортирането чрез записването на нови акции ще бъде увеличен капиталът на "Национална спортна база" ЕАД със стойността на непаричната вноска, представляваща правото на собственост върху имотите. Това ще позволи при едно добро управление да бъдат реализирани инвестиционни проекти и съответно свободен паричен ресурс", се казва в решението на правителството в оставка.

"С оглед правния режим на частната държавна собственост ще се разшири кръгът от възможности за по-доброто стопанисване на имотите. Целта е да се постигне по-добро и по-ефикасно управление, за да се развият и да се използват активно като спортни имоти", се казва още в обосновката на кабинета.

От спортното министерство уточниха, че цялостната политика е насочена към вкарването на имотите в търговските дружества.

Sportlive.bg посочва, че по този начин търговското дружеството "ПФК ЦСКА-София" ще може да получи стадиона и базата за десетки години, а в същото време Гриша Ганчев ще може да изпълни намерението си да прави основен ремонт на "Българска армия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички