Ради Здравков след фарса на „Армията“: По-голям позор от разделението няма да има в историята на ЦСКА


Ради Здравков след фарса на „Армията“: По-голям позор от разделението няма да има в историята на ЦСКА
Снимка: LAP.BG

3898 0

Грозните сцени на Армията бяха режисирани, привържениците ни не могат да объркат мен със Стойчо Младенов, казва червената легенда

"Аз съм Ради Здравков. След това, което съм дал за клуба, никой няма право да ме гони от този стадион", заяви спортният директор на ЦСКА 1948.

Една от големите легенди в 74-годишната история на ЦСКА Ради Здравков предпочете да запази мълчание няколко дни след грозните сцени на стадион "Българска армия", при които той и други армейски легенди бяха нападнати от част от присъстващите на мача.

С над 200 мача за ЦСКА, редица постижения, титли и изумителни мигове на "Армията" едва ли любимият на няколко поколения халф някога е очаквал да получи такова отношение в дома на армейския клуб.

"Огорчен съм от факта, че бях принуден да напусна стадиона, но не от поведението на феновете на ЦСКА. Това беше една грозна постановка по предварително изготвен сценарий. Хората на 1-и, 2-и ред не гледаха мача - гледаха към ВИП-а и ни чакаха. Имам чувството, че тези хора за пръв път са на "Армията". Те, ако са фенове, няма да объркат мен със Стойчо Младенов. Той не беше на стадиона, но тези, които започнаха да хранят Стойчо Младенов, ме гледаха в очите и правеха определени жестове. Да объркаш Ради Здравков със Стойчо е смехотворно", категоричен бе Здравков в ексклузивно интервю за Actualno.com и Sportlive.bg.

"От 6 години ценностите на този клуб се унищожават ден след ден. Липсва всякакъв морал. Тези хора бяха дошли отнякъде с цел да създадат необходимото напрежение", допълни той.

"Тези хора знаят ли, че когато автентичното ЦСКА тръгна да фалира, Пенев, аз и Мето Деянов работихме в клуба без пари. Не го знаят и няма как да го знаят, защото се изопачава историята на клуба. От 4 години, когато се написа тая книга за 70 години ЦСКА, три легенди ни няма. И защо?".

Какво си казаха Здравков и Джони Велинов по време на драматичната вечер и какво следва за „червената“ общност според един от емблематичните футболисти на ЦСКА – гледайте във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички