Ради Здравков: Ще кажа истината за ЦСКА, като му дойде времето


Ради Здравков: Ще кажа истината за ЦСКА, като му дойде времето
Снимка: Иван Йочев

1840 0

Помощникът на Любо Пенев в ЦСКА Ради Здравков коментира ситуацията в тима след победата с 3:1 срещу Литекс. Ето какво споцели бившият хлаф на "червените" и националния отбор. 

- Г-н Здравков, доволен ли сте от това, което направи ЦСКА в мачове под ваше ръководство?

- Когато дойдохме не бяхме много наясно с обстановката, със ситуацията, с хората, с които ще разполагаме. Първите впечатления, които успяхме да добием  леко ни изненадаха. Това е една дълга тема, мисля, че моментът не е подходящ да се говори по нея. Но като цяло треньорското ръководство е мното доволно от старанието, отношението, от характера, който футболистите проявиха през този период. Да, минахме през доста трдуности, но в крайна сметка намеренията ни бяха много по различни, очакванията още по-големи. Не успяхме да постигнем това, за което дойдохме. Оттук нататък всичко е в ръцете на ръководството и нашия старши треньор, при какви условия...

Вие при какви условия бихте останал?

- Тук нямам предвид лични условия на нито един от треньорския щаб, а условията, при които ще се работи.

Не ви ли е болно?

 - Много ми е болно. Последната година и половина винаги съм имал желание да изляза и да изкажа тази своя болка и да изясня причините, поради които се стигна до това положение. Не беше редно по много причини. Но надявам се, след като има някаква яснота относно бъдещето на ЦСКА, да се намери време и да се обясни всичко.

- Кажете какво ви тежи. Защо се стигна до тук?

- Те са много проси и ясни нещата. Ако кажа сега в момента нещо, ще забравя 10 други. Обещам, че в подходящото време ще се консултирам с Любо Пенев и ще изясним цялата ситуация. Нашата гледна точка е подплътена и с по-голяма достоверност.

 - Казахте, че сте били изненадани. какво ви изненада, когато се запознахте със състоянието на клуба?

 - На клуба или на отбора?

 - На клуба.

- Имах предвид състоянието на отбора. Макар и от далече ние бяхме запознати със състоянието на клуба. Имали сме достатъчно информация. Да, знаехме истината, но лошото е, че с истината се манипулира и тя не се казва на глас.

- Каква е истината?

- Нали ви казах, че ще дойде момента и ви обещах. Сега да не тръгвам да говоря. Истината е следната - клуба изнемогва, дълговете са големи. Всички знаете за какви цифри става въпрос.

- За състоянието на тима какво имате предвид - тактически или физически не бяха подготвени момчетата. Колко беше сбъркана подготовката зимата?

- Аз не мога да кажа колко е била сбъркана, защото не съм присъствал там и не съм наясно как се е тренирало. Но да, получихме допълнителна информация от самите футболисти. Да не влизаме в подробности, казввам следното: това е наше мнение - на треньорите, мнение, което е споделено и потвърдено от самите футболисти. Значи, самите футболисти в мачовете влизаха трудно. Чувстваха се в началните минути тежки, тромави, неповратливи и каквито други неща да кажа. След един известен период играчите влизаха в определен ритъм и в края на мача вече настъпваше и умора, нещо, което подсказваше, че не всичко е наред.

- Тоест са били пренатоварени по време на подготовката - така ли да разбираме?

- Аз не казвам, че подготовката е проведена лошо. Аз само казвам как протичаха тези мачове. Нашето мнение беше потвърдено от отделните футболисти. Тези футболисти не са за подценяване, тъй като са едни от най-опитните.

- Колко от играчите заслужават да носят фланелката на ЦСКА?

- Тази бройка е малко условна. Преди да дойдем ние, излезе една информация, че общия брой футболисти са 35. Когато дойдохме имахме 18 полеви.

- Каква е последната информация, която получихте от ръководството на срещата сутринта?

- Не съм запознат точно какви разговори са водени. Предполагам, че скоро ще разбера.

- Днес един от юношите записа дебют. Какво мислите за младите момчета, които взимате на тренировките на тима.

- При това състояние на клуба в близките 1-2 или повече години една от рецептите е точно да се залага на определени юноши. Школата да работи и да праща футболисти на първия отбор, от първия отбор да се развиват и така се развива трансферната политика на един отбор. При всички положения тези деца бих ги нарекъл, тъй като още не са готови за мъжкия футбол, през този период - за определени тренировки, ние успяхме да завъртим младите футболисти за дублиращия отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички