Първи голове и първа победа в Турция: ЦСКА премина през словаци (ВИДЕО)


Първи голове и първа победа в Турция: ЦСКА премина през словаци (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

4957 0

ЦСКА постигна успех в заключителния етап от зимния си лагер в Турция. В предпоследната си контрола в южната ни съседка "червените" победиха с 2:0 словашкия Тренчин. Това е първи успех и първи голове за отбора на Нестор Ел Маестро на турска земя.

Тобиас Хайнц даде аванс на "армейците", след като се разписа с удар по земя в 53'. Пет минути преди края на редовното време Дюкенс Назон също отбеляза.

Припомняме, че само преди ден той се върна в лагера на столичани, като бе пред трансфер в кипърския Пафос. Той обаче в крайна сметка пропадна. Новото попълнение Мартин Стойчев записа неофицален дебют, като игра в последните 20-ина минути от двубоя.

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро допуснаха 2 поражения на турска земя - с  0:2 от Корона Келце и с 0:1 от Трактор.  Остава една последна проверка по време на лагера - срещу чешкия Бохемианс на 3-и февруари. Само ден по-късно отборът се прибира обратно у нас, където ще изиграе приятелски мач със Септември на 10-ти февруари, а 8 дни по-късно подновява шампионата срещу Ботев Враца.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА бе първият отбор с точен удар, но вратарят на Тренчин спаси изстрел на Майкъл Естрада. Минута по-късно Матиас Фаетон проби и нахлу в наказателното поле, но отново вратарят на словаците отрази.

Те отговориха с удар на Матуш Кмет, който бе отразен от Бусато. В 14' отново имаше опасност пред бразилския страж, като Тибо Вион бе надигран. Последва центриране към Купусович, но след рикошет топката не намери очертанията. Двата тима се разменяха кой да води в активността и да има повече атаки, но без особено сериозни положения.

В 31' Купусович стигна топката след ниско центриране на близката греда, но Бусато съумя да се намеси. 4 минути след това отново той стреля от воле от границата на наказателното поле, но право в напречната греда. След това топката тупна пред голлинията. И в заключителните 10-ина опитът за натиск на отбора на Ел Маестро не даде резултат.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Интересно стартира втората част, като първо не бе зачетен гол на Тренчин заради засада. А на почивката в игра се появи и Дюкенс Назон.

В 53' ЦСКА стигна до първи гол в проверките на турска зема. Фаетон проби по дясното крило и подаде към Тобиас Хайнц, който бе пред наказателното поле. Норвежецът първоначално се почуди дали да стреля или да подаде, като в крайна сметка направи първото и успя да се разпише за 1:0.

В 59' отново Хайнц създаде опасност, стреляйки към вратата, но вратарят на Тренчин спаси. В 65' Нестор Ел Маестро направи няколко смени, като е игра влезе и Мартин Стойчев за неофициалния си дебют при "червените".

В следващите минути продължиха опитите за атака към двете врати, като влезлият от скамейката Марин Орлинов направи страхотно спасяване, за да откаже Тренчин от гол.

5 минути преди края столичани сложиха край на спора. След дълго изпълнение на тъч топката стогна до Дюкенс Назон, който преди ден се върна към отбора. Нападателят стреля с десния си крак силно и вкара а 2:0. Малко след това съперникът им бе близо до това да върне един гол, но топката мина покрай вратата.

Стартов състав на ЦСКА:

1. Густаво Бусато, 15. Тибо Вион, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 3. Сейни Санянг, 21. Амос Юга (к), 14. Тобиас Хайнц, 10. Джонатан Линдсет, 7. Улаус Скаршем, 29. Майкъл Естрада, 11. Матиас Фаетон

Резервите на ЦСКА:

12. Марин Орлинов, 4. Мено Кох, 8. Станислав Шопов, 27. Лазар Туфегджич, 17. Емануел Шакич, 20. Мартин Стойчев, 23. Илиан Антонов, 16. Георги Чорбаджийски, 24. Марк-Емилио Папазов, 30. Данило Асприля

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ЦСКА се готви на високи обороти за подновяването на шампионата у нас. На този етап обаче "червените" не демонстрират сериозен напредък в игрови план в своите приятелски мачове. Възпитаниците на Нестор Ел Маестро допуснаха 2 поражения на турска земя - с  0:2 от Корона Келце и с 0:1 от Трактор.

Негативните резултати и слабото представяне, макар и в подготвителни срещи, ядосаха сериозно голяма част от феновете на отбора. Предстоящият съперник на 31-кратните шампиони от своя страна се представя по-добре в контролите си. Тренчин стартира с разгром от 5:1 над Дьор, последван от 2 ремита - 0:0 с Марибор и 2:2 с Видзев Лодз.

На трансферния пазар до момента, предвид малкото футболисти, с които се раздели, ЦСКА е сравнително активен. Съвсем наскоро бяха привлечени норвежкият полузащитник Улаус Скаршем, родният десен бек Мартин Стойчев, както и любимецът на "червените" фенове Фернандо Каранга, който се завърна в отбора. Само той от въпросното трио най-вероятно няма да вземе участие в срещата поради скорошното си пристигане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички