ЦСКА с издънка в гнездото на "орлетата" - предпоследният в Първа лига спря втория, Манолев герой


ЦСКА с издънка в гнездото на "орлетата" - предпоследният в Първа лига спря втория, Манолев герой
Снимка: Velizar Eremiev - ChoCho / LAP.bg

4951 0

ЦСКА записа сериозна издънка в 18-ия кръг от българската Първа лига, след като не успя да победи предпоследния във временното класиране Пирин (Благоевград). "Армейците" водеха до последните секунди при гостуването си, но допуснаха изравнителен гол за 1:1 от бившия играч на отбора - Станислав Манолев.

Преди това "червените" бяха открили резултата в 70-ата минута след добри индивидуални изяви на Карло Мухар. Цялостно обаче футболистите на Стойчо Младенов далеч не направиха достатъчно в нападение, за да си осигури по-сериозна преднина, а съответно и 3-те точки.

Така шампионът и временен лидер Лудогорец удължи преднината си пред основния конкурент. ЦСКА остава втори с 33 точки от 15 мача - 9 пункта по-малко от "орлите", които са с двубой повече.

За ЦСКА предстои последен двубой за сезона в европейските клубни турнири - домакинство срещу Рома от групите на Лигата на конференциите в четвъртък (09.12), а след това и нов мач у дома - срещу Черно море (12.12). Пирин ще има далеч не по-леко изпитание в следващия кръг - визита на шампиона Лудогорец (13.12), а след това и домакинство срещу Локомотив София (19.02) в последния си мач преди зимната пауза.

СЪСТАВИ

Пирин (Благоевград): Хенгелман, Дюлгеров, Станоев, Бодуров, Манолев, Занев, Дяков, Брахими, Попев, Карачанаков, Костов

ЦСКА: Бусато, Вион, Матей, Метс, Мазику, Жеферсон, Мухар, Кери, Йомов, Баи, Кайседо

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута домакините можеха да изненадат своя опонент. Станислав Манолев центрира от ъглов удар и намери Николай Бодуров, който стреля с глава, но изстрелът му мина покрай страничния стълб.

В 66-ата минута дойде и седмият удар на ЦСКА за мач, като той бе и най-добрата ситуация за гол за "червените". Жеферсон направи изключително центриране в наказателното поле, но там не бе Кайседо, а Йомов, който отблизо не успя да насочи топката в мрежата.

70' - 0:1! Голът за гостите падна. Мухар бе намерен на границата на наказателното поле, задържа отлично топката между трима противникови бранители, влезе в наказателното поле, настрои си топката на десния кръг и стреля в близкия ъгъл, като остави Хенгелман безпомощен.

90+2' - 1:1! Манолев засече по отличен начин центриране в наказателното поле и попари гостите в последните секунди, изравнявайки резултата!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8-ата минута стражът Хенгелман направи много груба грешка, като излезе неразчетено да пресреща Йоан Баи. Атакуващият футболист на ЦСКА обаче не съумя да прехвърля вратаря и стреля много неточно с по-слабия си ляв крак. Гостите отговориха с нелоши опити на контраатака, но завършекът и в двата случая не бе добър.

10-ина минути след това Греъм Кери опита удар от далечна дистанция с едно докосване, а вратарят не съумя да улови и трябваше да избие вдясно от себе си. Така топката се озова в Баи, който я върна към Хенгелман, но стражът пак се справи.

В 41-ата минута Баи размени две дойни подавания с Брадли Мазику и получи топката в наказателното поле, като опита изстрел от малък ъгъл при двама противникови бранители на шпагат срещу него. Опитът му мина покрай вратата на Хенгелман.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Стойчо Младенов се завърнаха на победния път в шампионата след поражението от Лудогорец, като надделяха с 2:0 над Локомотив (София). Сега за тях предстои нов на хартия по-лек сблъсък - срещу предпоследния в класирането - Пирин, който има едва 12 точки от 17 мача ("армейците" са с 32 пункта от 14 срещи).

След отсъствие от 3 години от елита на България, Пирин се завърна през този сезон с големи надежди. Представянето на "орлетата" обаче е повече от незадоволително и това доведе до според мнозина закъснял ход - раздялата със старши треньора Уорън Фийни.

Това ще е и първата среща за Пирин след раздялата с него. В миналия двубой между тези два тима от сезона ЦСКА спечели трудно с минималното 1:0, когато Жорди Кайседо отбеляза гол, но и пропусна дузпа. Еквадорецът е с 9 попадения в Първа лига - толкова има и Пиерос Сотириу от Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички