ЦСКА подчини лесно ЦСКА 1948 в столичното дерби


ЦСКА подчини лесно ЦСКА 1948 в столичното дерби
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4242 0

В дербито на кръга в Първа лига ЦСКА демонстрира класа в защита и добра успеваемост в атака и подчини лесно с 2:0 другия тим, използващ това име в родния елит - ЦСКА 1948. "Червените" бяха по-стойностният отбор и нямаха проблеми да спечелят домакинския си мач, отбелязвайки по един гол в двете полувремена. 

Първо в 18' Али Соу завърши превъзходна акция по десния фланг на "червените", докато 9 минути преди края на мача Лазар Марин си вкара злощастен автогол. Успехът може и да изглежда труден, но гостите отправиха едва 1 точен удар в мача и общо 2 за 90-те минути на "Армията". 

Срещата ще се запомни като дебют за Бруно Акрапович в шампионата начело на ЦСКА, след като пропадна мачът срещу Левски след паузата за мачове на националните отбори. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА-София: 1. Бусато, 26. Антов, 2. Матей, 11. Занев, 24. Синклер, 21. Юга, 13. Санкаре, 18. Мазику, 20. Тиаго, 30. Йомов, 22. Соу

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 25. Ал. Александров, 5. Минков, 3. Пиргов, 24. Марин, 10. Шопов, 33. Иванов, 20. Бастунов, 99. Гущеров, 7. Топузов, 9. Камбуров

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Селекцията на Бруно Акрапович стартира срещата малко по-плахо, докато "48"-ците се опитаха да атакуват по крилата, най-вече през Галин Иванов. Добарата постройка в защита на ЦСКА обаче неутрализира силните страни на опонента, а натискът на гостите пък отвори пространства за домакините - фактор, който се оказа ключов още в първата половина на полувремето. 

В 18' домакините организираха първата си страхотна атака и тя завърши с гол. Юга изведе Синклер по дясното крило, а той веднага пусна пас зад отбраната за Георги Йомови. Крилото от своя страна техничко с петичка изведе Соу сам срещу вратаря, подмина го и се разписа за 1:0.

Попадението позволи на домакините отново да упражнят дефанзивната си схема и ЦСКА 1948 почти нямаше шансове за гол. Единствената дискусионна ситуация се получи в 36', когато Юга изглежда блъсна Галин Иванов в наказателното поле, но реферът Георги Костадинов не отсъди дузпа. В самия край на полувремето Георги Йомов беше изведен на страхотна позиция в наказателното поле на опонента, но заложи на атрактивно изпълнение от въздуха и сбърка - 1:0 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Втората част беше открита с отлична акция в "червено", когато се разви бързо и топката стигна до Соу, който от отлична позиция стреля много встрани от вратата и пропиля страхотен шанс. Тази акция обаче се оказа единствената интересна в първия половин час на вторите 45 минути. 

В 75' ЦСКА можеше да подпечата успеха си, след като Тиаго подаде за Соут пред наказателното поле, а той с гръб към вратата изведе Йомов отдясно в наказателното поле. От своя страна националът се опита да намери Санкаре с остър пас към малкия пеналт, но там Минков с шпагат изби в корнер. 

В 78' ЦСКА 1948 отправи едва първия си удар в мача, благодарение на статично положение. При пряк свободен удар пред наказателното поле Камбуров стреля силно и точно в левия ъгъл, но Бусато реагира отлично и изби топката - първа вратарска намеса за домакините. 

В 82' изглежда, че мачът беше решен. ЦСКА отне топката дълбоко в половината на своя опонент и Йомов беше изведен по лявото крило. Той центрира към наказателното поле, където беше Тиаго, но Лазар Марин пръв стигна до топката. За негово огромно съжаление обаче той насочи кълбото неспасяемо в собствената си врата - 2:0 за ЦСКА. 

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В тима на Бруно Акрапович има няколко добри новини преди сблъсъка. Първата е, че пълноценни тренировки е започнал бекът Брадли Мазику. Другата е, че в отбора няма нови заразени с коронавирус играчи. Лошата "новина" е, че на "червените" им предстоят 7 мача в следващите 23 дни.

В ЦСКА 1948 пък имат доста проблеми по окомплектоването на състава за мача. Аут от него са Денислав Александров, Серкан Юсеин, Георги Русев и наказаният Венцислав Василев. Добрата новина е, че Ивайло Чочев е възстановен и ще бъде на линия за гостуването.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички