Пълно обяснение: Какво всъщност представлява Фондация ЦСКА, която създадоха "червените"?


Пълно обяснение: Какво всъщност представлява Фондация ЦСКА, която създадоха "червените"?
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

6382 0

От ЦСКА представиха дългоочакваните екипи за сезон 2024/25. "Армейците" го сториха по интригуващ начин със специално видео. С него информираха своите привърженици, а и футболната общественост, че се създава Фондация ЦСКА. Какво обаче означава това?

Какво представлява Фондация ЦСКА?

От ЦСКА създадоха Фондация ЦСКА

Това е изцяло благотворителна организация, чиято идея е да бъдат обединени усилия, да се канализират средставата и да бъде помогнато дългосрочно и краткосрочно на повече каузи и хора в нужда. Целта е да се остави "армейската" следа по пътя на добротворчеството.

Фондацията ще бъде ангажирана да помага в три направления: "Здраве и тонус", "Обучение и развитие" и "Социална дейност". Ще се помага чрез организирани от ЦСКА активности като рехабилитации, спорт за деца и стипендии, но и чрез предоставяне на целеви средства към подбрани от тях благотворителни фондации.

От клуба информират, че всеки лев ще бъде отчитан на регулярна база, а каузите и хората, с които се ангажират, могат да бъдат намерени онлайн. От ЦСКА допълват още, че за да функционира фондацията в дългосрочен план, ще имат нужда от своите фенове.

Освен еднократни дарения ще има седмични и месечни абонаменти. Привържениците (а и не само те) ще могат да изберат кауза и да помогнат на човек в нужда. Вече бе посочено, че 5% от печалбата на всяка фланелка от първия екип ще бъдат дарени за Фондация ЦСКА.

"Водени от вярата, че футболът е сила, която следва бъде използвана правилно и че ЦСКА е повече от отбор, през годините участвахме и организирахме самостоятелно редица социално отговорни и благотворителни кампании. Отзивчивостта ви стопляше сърцата ни, а отзвукът ни караше да продължаваме да вярваме, че всяко усилие да направим добро си струва" - поясняват от клуба. Вижте и ВИДЕОТО, с което ЦСКА представи екипа за сезон 2024/25, както и Фондацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички