Поряза ли Таско ЦСКА срещу Лудогорец?


Поряза ли Таско ЦСКА срещу Лудогорец?

1891 0

Лют съдийски скандал се завихри след мача ЦСКА - Лудогорец (1:1) на "Армията". Треньорът Стойчо Младенов изрева, че за пореден път съдиите са им ударили балтията. Реферът беше изтеглен чрез жребий два часа преди началото, след като ЦСКА вдигна вой срещу назначения преди това Николай Йорданов. От "Армията" ревнаха за два спестени червени картона на играчи от Лудогорец и не отсъдена дузпа. Лудогорец наистина игра много грубо, а след дербито всички се питат "резна" ли Таско ЦСКА или не.

Претенциите на ЦСКА тръгват от 29-ата минута, пише "Всеки ден". Тогава Антон Карачанаков падна до тъча и си защипа топката между краката. Бразилецът Жуниор Кайсара тегли зверски шут в топката и бедрото на крилото на ЦСКА, а Карачанаков на свой ред го халоса с юмрук в крака. Кайсара обаче мина само с жълт картон. Таско е заявил след мача пред съдийския наблюдател, че е ратълкувал ситуацията като "агресивна игра". За това се полагал жълт според правилника. Втория червен картон трябвало да получи Абел Анисе от Лудогорец. Мадагаскарецът влезе след почивката и тегли шут в главата на играч от ЦСКА. Таско, който преди това аза подобни прояви вече беше изгонил Мисиджан от Лудогорец и Маркиньос от ЦСКА, му показа само жълт. "Армейците" имаха и претенции за две дузпи срещу Соарес и Жоан Фелипе, и двете неотсъдени. На видеото се вижда, че положенията са спорни. "Ако бяха в нашето наказателно поле, щяха да дадат на Лудогорец поне едната", опонират от "Армията" не без право.

За ЦСКА вече цяла година не е свирена дори една дузпа. В същото време "Всеки ден" научи, че в отбора на ЦСКА се чумерят един на друг кой освен съдията е виновен за изпуснатия шанс да бият Лудогорец. Защитниците начело с Александър Тунчев се мръщели след мача на тези от халфовата линия и нападението, че не успелида вкарат втори гол. ЦСКА поведе с 1:0 след гола на защитника Тунчев в 25-ата минута, но не успя да използва момента и да повали Лудогорец. Вместо това "армейците" допуснаха изравняване с гола на Ешпиньо от пряк свободен удар в 37-ата минута. За капак малко след това Маркиньос си изпроси тъп червен картон и остави ЦСКА с десет души на терена. Големите грешници били още Жоан Фелипе и Сержиу Буш. Фелипе трябвало да организира играта напред, но повечето пъти връщал топката назад и не успял да пуска свестни пасове, коментират в отбора. Румънецът Буш пък беше обезличен от сънародника си от Лудогорец Козмин Моци. "Как да бием като нямаше кой да вкара гол?", недоволствали тези от отбраната, която беше най-силното звено на ЦСКА в това дерби.

Имало мрънкане и срещу тактиката на Стойчо, особено в момента, когато ЦСКА водеше с 1:0. С 15-хилядна армия запалянковци зад гърба и човек повече, "армейците" трябвало да се вдигнат на щурм и да вкарат втори гол. Вместо това обаче играта се изнерви и Лудогорец се върна в мача с изравнителния гол и изгонването на Маркиньос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички