"Политизиране на двубоя" е причината Витоша да не излезе срещу ЦСКА


"Политизиране на двубоя" е причината Витоша да не излезе срещу ЦСКА
Снимка: БГНЕС

986 0

Старши-треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов потвърди информацията, че мач срещу ЦСКА няма да има. Той изрази позицията си, че двубоят ще бъде политизиран и за това лично е взел решение неговите възпитаници да не се появят на терена.

"Първо да кажа, че нашето решение е да запазим здравето на футболистите. Имаме информация за факта, че този мач ще бъде политизиран. По-рано днес казах в интервю, че съм аполитичен човек и взимам решението, лично аз, да предпазя играчите", сподели опитният треньор. 

"Тези протести, който ЦСКА са организирали, заради това реших така. Ние реално нямаме нищо против ЦСКА. Нямаме болни амбиции да влизаме в Б група, нека спечелят този мач, ние се отказваме и им пожелавам бъдещ успех", каза още той и продължи за политизирането на срещата между двата лидера във "В" група. 

"Досега не знаех, че ще бъде създадена такава обстановка. Какъв е смисълът да се смесват двете - политиката с футбола. Футболът е прекрасна игра, на която хората да се радват. Израснал съм в този клуб, в ЦСКА, а само съм страдал там. Не искам и други да страдат. Разграничавам се от всичко извън самата игра", каза още той.

На пресконференцията Ангелов беше попитан дали неговото решение има нещо общо с факта, че Бойко Борисов е спонсор на отбора, а и картотекиран играч.

"Не мога да ви разбера въпроса. Според мен този мач се опитва да се политизира. Кандидат-кметове се канят, други хора. Политиката е нещо, което аз не харесвам".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички