Планът за спасение на "армейците" май няма да мине пред УЕФА


Планът за спасение на "армейците" май няма да мине пред УЕФА
Снимка: БГНЕС

1229 0

След като новия главен акционер в ЦСКА Ивайло Манджуков си издейства среща с хора от УЕФА, стана ясно, че те не са се доверили съвсем на представения план за спасение на клуба. Манджуков е запознал шефа на Лицензионната комисия към УЕФА Андреа Траверсо с бизнес стратегията, която вече е изработена от новите шефове на ЦСКА, както и с моментното финансово състояние на клуба, пише "7 дни спорт". Плана на ЦСКА се състои в това през следващите няколко години "армейците" да се опитат да заличат загубите от близо 5 млн. евро, заради които УЕФА санкционира клуба с 200 хил. евро поради неспазване на правилата по финансов феърплей.

Италианецът обаче е изразил своите съмнения за това как в рамките на следващия сезон клубът ще успее да формира приходна част в рамките на вече заявения бюджет от 4 млн. лева. Като сигурни средства  са отбелязани тези от телевизионни права, приходи от продажба на рекламните права на клуба и приходи от продажба на билети и от трансфери. Именно последните 2 точки са усъмнили шефа на Лицензионната комисия, тъй като не са сигурни и приходи от тях изобщо може да няма.

Манджуков е представил на Траверсо и погасителния план на 9,6 млн. лева, които ЦСКА дължи на НАП. Това е второто нещо, което е притеснило италианеца, тъй като отбор, който има задължения към държавата не може да получи лиценз. А плановете на армейския клуб за погасяване са дългосрочни. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички