ПФЛ изрзи благодарности към феновете и полицията след финала ЦСКА - Левски


ПФЛ изрзи благодарности към феновете и полицията след финала ЦСКА - Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1925 0

Ръководството на Българската професионална футболна лига (БПФЛ) изказа своите благодарности към феновете и полиция след финалния двубой от турнира за Купата на България между Левски и ЦСКА.

"Финалът за SESAME Купа на България между отборите на ПФК ЦСКА София и ПФК Левски се превърна в истински празник за любителите на футбола в България. Пълният стадион "Васил Левски", страхотната атмосфера и футболната битка белязаха така чакания толкова дълго време директен мач за трофей между тези два тима.

В неделния следобед на 15 май станахме свидетели на мач, който показва, че футболът наистина е велика игра и социален феномен. Българската професионална футболна лига честити трофея на ПФК Левски, тимът ще има възможност да се изправи срещу ПФК Лудогорец в мач за Суперкупата на България", написаха от БПФЛ.

"Българската професионална футболна лига изказва своите благодарности на двата клуба финалисти, организираните фен клубове, както и на футболните агитки, които демонстрираха съпричастност и поведение, което помогна мачът да премине без сериозни инциденти и с минимални щети на стадиона, въпреки множеството хора изпълнили трибуните.

Също така изразяваме специални благодарности на ръководството на СДВР и ангажираните с провеждането на финала полицейски служители, които направиха всичко възможно да бъде предотвратено прекомерно напрежение между феновете на двата отбора. Професионализмът на служителите на МВР, демонстрираните от тях разум и опит за справяне в трудни ситуации, запазиха здравето и усмивките на хиляди хора, довели децата си на стадиона, за да станат част от спортно събитие за историята!

Сигурни сме, че подобни футболни сблъсъци, пред пълни трибуни, ще стават все по-често явление в българския футбол, защото футболът е за хората, а те обичат да подкрепят отборите си на стадиона", заявиха още от БПФЛ.

Вижте още: Феновете на Левски изразиха единственото си разочарование след триумфа за Купата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички