"ПФК ЦСКА АД" остава без лиценз, влиза синдик


"ПФК ЦСКА АД" остава без лиценз, влиза синдик

1469 0

ПФК ЦСКА АД почти сигурно няма да получи лиценз за "А" група. До вчера на "Армията" отново не платиха или разсрочиха належащите си задължения. Пари към НАП така и не постъпиха, не бе обслужен и дългът към Чавдар (Етрополе) по трансфера на Ивайло Чочев, пише "Тема Спорт".

Така съдбата на старото дружество е ясна - то отива към обявяване в несъстоятелност. Ще влезе синдик, който ще опита да покрие част от задълженията чрез продажбата на активи на дружеството, доколкото има такива.

Договорите на играчите към ПФК ЦСКА АД пък автоматично ще се прекратят и те ще станат свободни агенти.

Оттук обаче идват няколко въпроса. На първо място - как ще се процедира с базите? Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че те ще отидат в това дружество, което бъде припознато от феновете за наследник на ЦСКА. А "червената" общност изрази твърда подкрепа към Васил Божков. зад него застанаха всички фракции, така че въпросът би трябвало да е повече от ясен и тук не се вижда поле за дискусия.

Идеята на настоящите собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев пък бе новото дружество ФК ЦСКА АД да заеме мястото на старото в елита. Този ход обаче така и не е доведен до завършек. за целта ЦСКА трябва да вземе лиценз, а почти всички индикации сочат, че това няма да се случи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички